Moartea fulgerătoarea a lui Matija Sarkic, portarul selecționatei din Muntenegru. Ce se știe până acum

Moartea fulgerătoarea a lui Matija Sarkic, portarul selecționatei din Muntenegru. Ce se știe până acum Matija Sarkic, portarul selecționatei din Muntenegru a murit la 26 de ani. Sursa foto: Skynews.com

Golkeperul selecționatei din Muntenegru, Matija Sarkic, a murit la doar 26 de ani. Portarul a apărat buturile echipei muntenegrene în urmă cu zece zile, într-un meci contra Belgiei. Potrivit primelor informații, Sarkic a murit subit sâmbătă dimineață. Fotbalistul s-ar fi prăbușit în locuința lui din Budva.

Cine a fost Matija Sarkic

Ultimul meci oficial disputat de portarul muntenegrean a fost în 5 iunie, când a apărat poarta naționalei în meciul pierdut contra Belgiei cu 2-0. Sarkic s-a născut în Anglia și din vara trecută a evoluat în liga secundă pentru Millwall. Portarul muntenegrean a fost recrutat de la formația Wolverhampton Wanderers și a evoluat pentru divizionara Millwall în 33 de partide.

Matija Sarkic a crescut în Belgia, la Anderlecht, după care, drumul l-a purtat la Aston Villa și ulterior la Wolverhampton. La cei 26 de ani, portarul muntenegrean a jucat pentru echipe ca Shrewsbury, Birmingham și Stoke City. Însă, din vara trecută a evoluat pentru divizionara Millwall, echipă care l-a transferat pentru 1,4 milioane de euro.

Doliu în fotbalul european. Portarul naționalei Muntenegru a murit la 26 de ani

Doliu în fotbal. Portarul selecționatei din Muntenegru a murit la 26 de ani. Sursa foto: Prosport

Comunicatul Federației de Fotbal din Muntenegru

„Suntem cu toţii devastaţi să anunţăm decesul lui Matjia Sarkic, care ne-a părăsit la 26 de ani. Toţi cei de la club îi transmitem familiei îndurerate tot sprijinul nostru, în aceste momente de o profundă tristeţe” se arată în comunicatul emis de Millwall.

Ne puteți urmări și pe Google News

Federația de Fotbal din Muntenegru (FSCG) a mai transmis că „Sarkic era un membru iubit al echipei şi un om mereu zâmbitor… Moartea sa prematură a provocat o mare durere familiei”.

Matija Sarkic

Matija Sarkic, portarul selecționatei din Muntenegru a murit la 26 de ani. Sursa foto: Goal.com

Matija Sarkic, o speranță în fotbal

Cu doar zece zile înainte să moară, Sarkic a avut o prestație extraordinară în meciul cu Belgia, adversara României de la Euro 2024. În confruntarea din 5 iunie, portarul de 26 de ani a apărat opt din cele zece șuturi expediate de belgieni pe spațiul porții.