Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta, despre impozitarea piscinelor şi turnarea vecinilor la Fisc: Voinea să se mai gândească
Victor Ponta, despre impozitarea piscinelor şi turnarea vecinilor la Fisc: Voinea să se mai gândească

Victor Ponta, despre impozitarea piscinelor şi turnarea vecinilor la Fisc: Voinea să se mai gândească

Premierul Victor Ponta a spus că secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor, Liviu Voinea, ar trebui să se gândească înainte de a face declaraţii. Şeful Executivului a făcut această declaraţie după ce a fost întrebat cum comentează intenţia statului de a impoza piscinele şi de a pune la punct un sistem de recompensare a românilor care vin şi spun Fiscului cine nu îşi plăteşte dările la stat, iniţiativă legislativă anunţată de secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor, Liviu Voinea.

Secretarul de stat a declarat, recent, că românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state. 
„La reforma proprietăţii ne interesează în primul rând să reducem excepţiile, de fapt şi la impozitarea proprietăţilor, şi la venituri şi profit, şi la TVA. Începem cu proprietatea şi vedem pe urmă", a declarat Voinea.
În plus, Oficialul MFP a arătat că peste două săptămâni va efectua o vizită în Suedia, unde va studia, pe lângă normele privind TVA la încasare, sistemul de taxare a proprietăţii şi măsurile de stimulare a încaderării în muncă a tinerilor şi persoanelor de peste 55 de ani.
„Ca un exemplu de scutiri, noi impozităm casa, impozităm terenul, dar nu impozităm piscina. După părerea mea, ar trebui, şi se va introduce un impozit pe piscină. Mă repet, o reformă a bazei de taxare a proprietăţii, care să vizeze reducerea excepţiilor şi principiul solidarităţii nu va afecta cetăţeanul de rând", a menţionat secretarul de stat.
Întrebat cum comentează iniţiativa lui Voinea, premierul Victor Ponta, a declarat la Murghiol că secretarul de stat este acum „un om politic acum” şi ar trebui să se gândească înainte de a face o declaraţie”.
Citiţi şi:

  • „SOLUŢIE" pentru ieşirea din criză: Taxa pe piscină
  • Cum ne vom turna vecinii la Fisc. Furăm legea denunţătorului fiscal din Suedia
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News