Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, despre grațiere: Trebuie să vedem dacă nu e benefic să-l lăsăm în libertate decât să plătim să-l ținem acolo
Ponta, despre grațiere: Trebuie să vedem dacă nu e benefic să-l lăsăm în libertate decât să plătim să-l ținem acolo

Ponta, despre grațiere: Trebuie să vedem dacă nu e benefic să-l lăsăm în libertate decât să plătim să-l ținem acolo

Premierul Victor Ponta a declarat, în această seară, că procedura graţierii, şi în cazul lui George Becali, şi în alte cazuri, ar ajuta mai mult societatea decât menţinerea în sistemul penitenciar, lucru ce ar presupune cheltuieli.

"Mie mi se pare, din considerente strict umane – graţierea nu înseamnă că te declară nevinovat, graţierea înseamnă că o parte din pedeapsă o execuţi – şi în cazul domnului Becali, şi în alte cazuri cred că ar ajuta mai mult societatea. Adică decât să plătim, o să vă aduc într-o zi (…) să vedeţi câţi bani cheltuim apropo de bani publici şi de taxe şi accize, cât cheltuim pentru sistemul penitenciar. Mie mi se pare că (…) trebuie să gândim aşa cum gândesc multe ţări europene. Dacă o persoană, după ce a fost condamnată, după ce a efectuat o parte din pedeapsă, nu e cumva mai benefic pentru societate să-l lăsăm în libertate decât să plătim să-l ţinem acolo şi practic să-l scoatem din ceea ce înseamnă societate", a spus Ponta la România TV.

El a precizat, însă, că vorbeşte "strict ca observator", arătând că atribuţii în direcţia graţierilor şi decizia finală în acest sens o are doar preşedintele.
Premierul Victor Ponta a declarat și săptămâna trecută, la Antena 3, că dacă ar fi ministrul Justiției i-ar propune șefului statului să-l grațieze pe Gigi Becali.
CITIȚI ȘI:

  • Victor Ponta: Dacă aș fi ministrul Justiției aș propune GRAȚIEREA lui Becali. "Am căzut în nebunia în care toată lumea trebuie să stea la închisoare"
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: