Evenimentul Zilei > Actualitate > Poluarea din București, o problemă de nerezolvat. „Capitala este într-o situație extrem de grea”
Poluarea din București, o problemă de nerezolvat. „Capitala este într-o situație extrem de grea”

Poluarea din București, o problemă de nerezolvat. „Capitala este într-o situație extrem de grea”

Poluarea din București a devenit un subiect la ordinea zilei, dar în jurul căruia nu se nasc și soluții concrete, pentru reducerea fenomenului.

Poluarea din București are perspective sumbre. Nu se întrevăd prea curând soluții pentru ca aerul să devină respirabil pentru locuitorii Capitalei. Despre neputința autorităților a vorbit, luni seară, însuși ministrul Mediului, Tanczos Barna. Realitatea arată că nu există proiecte prin care poluarea să fie redusă.

Poluarea din București, mult discutată, dar puține soluții concrete la orizont

„Bucureștiul este într-o situația extrem de grea. Tocmai de aceea mi-am început mandatul discutând cu primarul general și primarii de sectoare pentru că, în primele zile nu prea vedeam perspectiva. Nici în ceea ce privește gropile de gunoi, nici acolo nu avem o strategie la nivelul Capitalei, nici în privința programelor de reducere a poluării aerului prin sisteme inteligente de administrare a traficului.

Pintr-o concepție clară cu accesul limitat sau nelimitat al mașinilor în toate zonele Bucureștiului, prin programe de creștere a suprafețelor verzi. A anunțat ministrul Mediului la B1 TV.

„Pentru asta trebuie să avem autoritatea publică locală care vrea să facă”

„Bucureștiul, în momentul de față, nu are proiecte în derulare în vederea reducerii poluării. Tocmai de aceea este o provocare uriașă pentru autoritatea publică locală. Ministerul este instituția care constată, controlează, măsoară, amendează. Noi vrem să fim un catalizator, să ajutăm autoritatea publică locală să aibă proiecte, să finanțăm. Dar pentru asta trebuie să avem autoritatea publică locală care vrea să facă.” A mai precizat Tanczos Barna.

Discuții între oficiali vor mai avea loc în viitorul apropiat, după cum a anunțat ministrul Mediului. La întâlnirile respective vor participa și primarii care conduc Capitala. Am o speranță că lucrurile se vor schimba pentru că la cele două întâlniri cu primarii vine toată lumea și se implică și sper să fie un nou început, o gândire de ansamblu, pe proiecte concrete, unele finanțate din bugetul Ministerului Mediului, unele din PNRR”. Au conchis ministrul Mediului, Tanczos Barna.