Politisti de frontiera anchetati pentru luare de mita

Doi politisti de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontiere (PTF) Bors, din judetul Bihor, au fost retinuti sambata noaptea sub acuzatia de luare de mita.

Un cetatean roman rezident in Belgia i-a denuntat pe cei doi ca i-ar fi cerut mita pentru a-l lasa sa iasa din tara. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie Bihor au inceput o ancheta impotriva agentilor Claudiu Madar si Viorel Demian, in prezent cercetati in stare de libertate.

„Exista indicii cum ca ar fi fost savarsita o fapta de mica coruptie. Deocamdata nu exista certitudinea savarsirii unei fapte penale. Doar verificarile ulterioare vor putea duce la un rezultat, daca e fapta de natura penala sau nu”, declara purtatorul de cuvant al institutiei, Dorel Motiu.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi agenti au fost reclamati telefonic vineri noaptea. Un cetatean roman, rezident in Belgia, a declarat ca furgoneta in care se afla impreuna cu alte sase pesoane a fost oprita in PTF Bors si ca politistii de frontiera i-ar fi pretins bani pentru a-i permite iesirea din tara. Barbatul sustine ca politistii i-au pretins bani sub pretextul ca actele sale de identitate, eliberate de autoritatile belgiene, nu sunt valabile la frontiera romana.

Ne puteți urmări și pe Google News