Politehnica, sediu electoral pentru PSD| VIDEO

Politehnica, sediu electoral pentru PSD| VIDEO

Cantina complexului Leu s-a transformat, în perioada campaniei, într-un laborator electoral pentru rectorul - candidat Ecaterina Andronescu. Cantina de la Leu a avut parte, în această perioadă, de o forfotă neobişnuită.

Tineri echipaţi în bluze şi geci roşii, inscripţionate „Ecaterina Andronescu“ şi „PSD“, cară de câteva zile materiale promoţionale şi suluri de ziare în microbuzul parcat în faţă. Toţi dispar apoi în diverse colţuri ale Colegiului 10, în care Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, candidează pentru un loc în Senat.

Un reporter EVZ a reuşit să se infiltrez în echipa de campanie a studenţilor „roşii“, fiind angajat chiar de preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Gabriel Petrea, pentru duminică, să facă sondaje la ieşirea de la vot.

Ecaterina Andronescu spune că nu ştie nimic despre transformarea cantinei de la Politehnică în sediu de campanie al PSD, dar nici nu exclude posibilitatea: „Eu nu ştiu nimic, dar dacă e aşa, se întâmplă în spaţiul deţinut de cei de la CNSLR Frăţia“, a întors-o rectorul Politehnicii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studenţii, mobilizaţi „pe teren“

„Sunt parcate tot timpul maşini ale PSD-ului acolo, în faţă. Cară tot felul de chestii, pleacă, vin. Nu ştiu exact ce împart, dar bănuiesc că sunt pliante şi calendare din alea cu care ne invadează toate partidele în perioada asta“, spune Andrei, un student din campus care mănâncă uneori la cantina Leu. Într-adevăr, la intrarea în clădire, mai mulţi studenţi se pregătesc de plecare.

„Hai, suntem toţi? Hai în maşină, mergem la Lira!“, comandă un fel de team-lider al tinerilor. Grupul se înghesuie în microbuzul parcat în apropiere, de pe caroseria căruia chipul Ecaterinei Andronescu zâmbeşte cu demnitate. Toţi au suluri de ziare pe care urmează să le distribuie în zona Sebastian din sectorul 5.

Tricouri inscripţionate în spălătorie

Întrebat dacă se mai poate găsi un loc în echipa de campanie, unul dintre studenţi ne îndrumă către Gabi, adică preşedintele UNSR, care poate fi găsit la etaj. În cantină, o femeie de serviciu, mândră purtătoare a unei veste „marca“ Ecaterina Andronescu, dă cu mătura pe lângă scară. La etaj, într-o atmosferă „studenţească“, mai mulţi tineri stau la taclale în jurul unor mese încărcate de ziare „Ring“. Într-unul dintre ele, la pagina a doua, a fost strecurată copia unui buletin de vot. O ştampilă albastră atrage atenţia asupra pătrăţelului din colţul din stânga, jos, în dreptul numelui Ecaterinei Andronescu. Dacă mai dai o pagină, dai peste un articol laudativ despre candidată. Pe celelalte mese, stau aruncate şi alte materiale, pungi şi hârtii inscripţionate. Surse din Politehnică spun că materialele promoţionale pentru campania rectorului au fost inscripţionate chiar în spălătoria campusului, unde-şi are sediul firma Gipsy.

TUPEU

Liderul studenţilor racolează activişti

„Nu ştiu dacă se mai poate, e cam târziu“, spune preşedintele UNSR când reporterul EVZ, alias o studentă la Psihologie, vrea să intre în echipa activiştilor. Totuşi, se mai găseşte loc la sondaje. „Crezi că mai găseşti 18 fete, că avem nevoie pentru exit pollul de duminică“, ne întreabă Gabriel Petrea. E pe bani? „Sigur, un milion de persoană şi o masă. Mă suni şi discutăm“, a încheiat liderul studenţilor afacerea. Întrebat de EVZ, două ore mai târziu, răspunsul lui Gabriel Petrea a fost halucinant. „Unde aţi auzit că se întâmplă aşa ceva? La Leu? Leul e mare, unde anume? O să verific, mă duc chiar eu să văd dacă e adevărat. Mi se pare absurd ca doamna Andronescu să folosească spaţiul UPB pentru campania electorală“, joacă Petrea inocenţa. Preşedintele UNSR nu a negat participarea unora dintre studenţi la campaniile politice, dar a dat asigurări că, în cazul său, acest lucru e exclus. „Toate partidele apelează la studenţi, e bătălie pe ei în perioada asta. Puteţi să întrebaţi şi la sediul PNL câţi studenţi au şi o să vă daţi seama. Sunt studenţi care se implică în campanie şi la PNL, şi la PSD, chiar şi la PNG. Eu nu am voie prin statut să mă implic, şi nici vicepreşedinţii“, a asigurat liderul studenţilor.