Politehnica, complet wireless până la sfârşitul anului

Politehnica, complet wireless până la sfârşitul anului

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) vor avea, până la sfârşitul acestui an, acoperire wireless pentru conectare gratuită la internet atât în cămine, cât şi în toate clădirile de cursuri şi de studiu ale instituţiei de învăţământ.

Primele corpuri în care se va implementa noul sistem, până în aprilie 2008, sunt cel al Rectoratului - unde există deja câteva zone wireless - şi cele din complexul studenţesc Leu, după cum a precizat prorectorul Marian Gheorghe. La ora actuală, tinerii care învaţă în cadrul facultăţilor din UPB şi care locuiesc în cămine beneficiază de internet gratuit prin cablu. Cursuri şi cărţi virtuale

De asemenea, pe parcursul urmă torilor doi ani va fi realizat un sistem de baze de date, cu lucrări, cărţi şi cursuri pentru şcoală, potrivit unor proiecte ale conducerii instituţiei. Cu ajutorul acestei baze de date studenţii vor putea să-şi citească materia de acasă, să aibă acces la biblioteca virtuală. Baza de date va mai cuprinde, pe lângă informaţii privind procesul de învăţământ, gestiunea activităţ ilor de cercetare şi gestiunea activităţilor financiar-contabile şi a altor servicii.

„Fiecare student îşi va cunoaşte situaţia la zi la fiecare disciplină, va putea accesa de pe site cursuri, lucrări de laborator, proiecte. De asemenea, prin program se va ţine o evidenţă a tuturor rezultatelor de cercetare, a cărţilor, a articolelor sau a diferitelor proiecte“, a adăugat prorectorul Gheorghe. Tinerii care vor deveni studenţi ai UPB vor primi un cont de acces cu parolă, pentru a putea beneficia de aceste facilităţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul de implementare a sistemului wireless costă peste 50 de milioane de euro, iar cel privind baza de date 34 de milioane de euro. Cele două proiecte sunt sus- ţinute financiar de către European Institute of Innovative Technology (Marea Britanie), InterSystems Corporation (Statele Unite ale Americii) şi GigaBeam Corporation (Statele Unite ale Americii). În anul universitar 2007-2008, în cadrul facultăţilor Universităţii Politehnica, învaţă aproximativ 25.000 de studenţi.