Evenimentul Zilei > Actualitate > „Poborsky din Galaţi” îi dă emoţii lui Jorge Jesus
„Poborsky din Galaţi” îi dă emoţii lui Jorge Jesus

„Poborsky din Galaţi” îi dă emoţii lui Jorge Jesus

Antrenorul formaţiei portugheze Benfica Lisabona, adversara "siderurgiştilor" din această seară, l-a comparat ieri pe mijlocaşul Liviu Antal cu fostul mare internaţional ceh.

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi joacă în această seară (ora 21.45, TVR 1), pe "Naţional Arena" din Bucureşti, cu celebra echipă portugheză Benfica Lisabona, în etapa a doua din Grupa C a Ligii Campionilor.
În celălalt meci din grupă, Manchester United primeşte vizita elveţienilor de la FC Basel, care au reuşit în urmă cu două săptămâni să câştige cu scorul de 2-1 în faţa gălăţenilor, în ciuda jocului curajos prestat de elevii lui Dorinel Munteanu.
"Sper să nu prindă o zi bună"
Delegaţia celor de la Benfica Lisabona a ajuns duminică seară la Bucureşti, iar împreună cu echipa au sosit şi mai mulţi suporteri portughezi, care şi-au urmărit ieri favoriţii la antrenamentul oficial şi au fotografiat tribunele stadionului "Naţional Arena".
 
Deşi s-au arătat diplomaţi la conferinţa de presă susţinută ieri, afirmând că Oţelul este o echipă bună, iar meciul trebuie tratat cu toată seriozitatea, Jorge Jesus, antrenorul formaţiei Benfica, şi fundaşul Eze quiel Garay n-au ascuns faptul că nu iau în calcul un alt rezultat în această seară în afara victoriei.
"Principalul" portughezilor se teme însă de un jucător de la Oţelul, şi anume de mijlocaşul Liviu Antal, pe care l-a comparat cu fostul internaţional ceh Karel Poborsky.
"Oţelul este o echipă care se bazează pe un colectiv puternic, dar are şi câteva individualităţi. Antal este un jucător capabil să facă diferenţa. Sper să nu prindă mâine (n.r. – astăzi) o zi bună. Antal seamănă cu Poborsky", a spus ieri Jorge Jesus.
Dorinel se încurajează cu victoriile din trecut
Dorinel Munteanu, antrenorul echipei Oţelul Galaţi, le-a recomandat jucătorilor săi să joace "cu tupeu" împotriva Benficăi, fiindcă "în fotbal, dacă ţi-e teamă de adversar, n-ai nicio şansă".

De asemenea, "Neamţul" a mai precizat că are amintiri frumoase din meciurile cu portughezii: "În 1991, când jucam la Dinamo, am reuşit să-i eliminăm pe cei de la Sporting Lisabona, o echipă mult mai bine cotată decât noi. Şi cu naţionala României am obţinut o victorie importantă în faţa Portugaliei (n.r. – în 1998, la Porto)".
850 de mii de euro
este cota de piaţă a lui Antal, conform "transfermarkt.de"

DECLARAŢII
"Antal seamănă cu Poborsky. Sper ca mâine (n.r. – astăzi) să nu prindă o zi bună.”
JORGE JESUS, antrenorul echipei Benfica Lisabona

"În fotbal, dacă ţi-e teamă de adversar, n-ai nicio şansă. În meciul cu Benfica avem nevoie şi de noroc.”
DORINEL MUNTEANU, antrenorul echipei Oţelul Galaţi

"Obiectivul nostru este să ne calificăm în primăvara Ligii Europa. Nu ne-am propus să facem mai multe puncte ca Unirea Urziceni.”
MARIUS PENA, atacant la Oţelul Galaţi

Citiţi şi:

  • Dorinel Munteanu: „Nu suntem respectaţi!”
  • Gazonul de pe "Naţional Arena" a cedat iarăşi! Cei de la Oţelul s-au antrenat în tenişi, ca să nu-l strice!
  • Benfica şi-a trimis peştele la Bucureşti!
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: