Platini, nemilos cu Steaua

Platini, nemilos cu Steaua

Michel Platini, preşedintele UEFA, a declarat ieri că a aflat de sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină a FRF în cazul echipei Steaua, dar şi despre implicaţiile acestui caz: „UEFA trebuie să combată corupţia.

Vom exclude echipele implicate în scandaluri de corupţie. Sunt ştiri despre Steaua Bucureşti de care am aflat în această dimineaţă. Voi fi foarte strict în legătură cu acest lucru, întrucât vrem ca fotbalul să aibă o imagine bună peste tot“.

David Taylor, secretarul general al UEFA, a afirmat că Steaua a intrat în atenţia Corpului de Control şi Disciplină al forului european: „FC Porto nu va putea participa în Liga Campionilor din cauza cazului de corupţie asupra arbitrilor. ŢSKA Sofia nu a obţinut licenţa din partea federaţiei bulgare din cauza unor probleme financiare. Nu pot să dau un verdict în cazul Steaua. Nu ar fi corect, până nu se pronunţă comisia. Abia astăzi (n.r. - ieri) am primit datele, dar trebuie să ne mişcăm repede. Mai sunt doar câteva săptămâni“.   FRF a reacţionat prompt prin vocea directorului general Ionuţ Lupescu. Oficialul federaţiei a întocmit pentru forul continental un raport favorabil Stelei. „Am avut o discuţie cu cei de la UEFA şi le-am explicat că FC Porto şi Steaua sunt două cazuri diferite. La FC Porto a fost vorba de coruperea adversarului, iar aici, la Steaua, este stimulare. Eu cred că UEFA va face o diferenţă între cele două lucruri. Sper ca Steaua să nu fie exclusă. Eu am fost unul care a cerut celor de la UEFA să lase Steaua în Liga Campionilor“, a precizat Lupescu.

Ne puteți urmări și pe Google News