Evenimentul Zilei > Politica > Planurile lui Ciolacu, răsturnate?! Cine a mers s-o convingă pe Dăncilă să nu demisioneze de la șefia PSD
Planurile lui Ciolacu, răsturnate?! Cine a mers s-o convingă pe Dăncilă să nu demisioneze de la șefia PSD

Planurile lui Ciolacu, răsturnate?! Cine a mers s-o convingă pe Dăncilă să nu demisioneze de la șefia PSD

Eugen Teodorovici, președintele executiv al PSD încearcă s-o convingă pe Viorica Dăncilă să nu renunțe la conducerea partidului și să nu demisioneze, așa cum îi cer Marcel Ciolacu și susținătorii acestuia.

Mai mulți lideri social-democrați s-au întlnit în cadrul unei ședințe, luni seară, și au stabilit o strategie pentru înlocuirea actualei conduceri, de urgență, urmând ca, ulterior, să fie organizat un congres de alegeri.

Planul implică o demisie în bloc a conducerii – Viorica Dăncilă, președinte, Eugen Teodorovici, președinte executiv și Mihai Fifor, secretar general – din funcțiile pe care le dețin și înlocuirea lor cu o conducere colectivă din care vor face parte, alături de Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Niculae Bădălu, Gabriela Firea și Claudiu Manda.

Soluția este dorită pentru că, în varianta în care doar Dăncilă ar demisiona, șefia interimară ar fi preluată de Eugen Teodorovici.

De altfel acesta a declarat că nu ia în calcul să demisioneze și că nu e corect ca Viorica Dăncilă să fie înlăturată „pe ușa din dos”. Mai mult, acesta se pare și-ar dori foarte mult să repete manevra Dragnea-Dăncilă, adică să rămână șef peste PSD.