Evenimentul Zilei > International > Planul DIABOLIC al lui Vladimir Putin care AMENINȚĂ întreaga lume. Liderul de la Kremlin vrea să construiască șase centrale NUCLEARE
Planul DIABOLIC al lui Vladimir Putin care AMENINȚĂ întreaga lume. Liderul de la Kremlin vrea să construiască șase centrale NUCLEARE

Planul DIABOLIC al lui Vladimir Putin care AMENINȚĂ întreaga lume. Liderul de la Kremlin vrea să construiască șase centrale NUCLEARE

Vladimir Putin a pus pe jar întreaga lume după întâlnirea pe care a avut-o, la Moscova, cu premierul indian Narendra Modi. Liderul de la Kremlin a anunțat că vrea să construiască șase noi centrale atomoelectrice în următorii 20 de ani.

Liderul de la Kremlin a mai declarat la conferința de presă ce a urmat acestei întâlniri că Rusia și China își vor spori cooperarea în domeniul apărării, printre proiectele avute în vedere numărându-se producerea în comun a unui avion de vânătoare și a unui avion militar de transport, informează Agerpres.
La rândul său, premierul Modi a vorbit despre un proiect pentru realizarea în India a unei unități de producție a elicopterelor Ka-226T.
El a caracterizat discuția cu Putin drept 'formidabilă' și 'foarte productivă'. 'Când privesc înspre viitor, văd în Rusia un partener important pentru transformarea economică a Indiei și pentru crearea unei lumi echilibrate, stabile și multipolare', a subliniat șeful executivului indian.
Vizita sa la Moscova a avut în primul rând o componentă economică, fiind semnate mai multe acorduri comerciale sau de cooperare.
Printre acestea se evidențiază înțelegerea încheiată între societatea petrolieră rusă Rosneft și cea indiană Essar, care prevede furnizarea către rafinăriile din India a 10 milioane de tone de petrol anual în următorii zece ani.
India este una dintre principalele piețe pentru companiile ruse din sectorul apărării, dar noua politică a guvernului de la New Delhi are în vederea producția a cât mai multe echipamente militare în industria proprie, prin transferuri de tehnologie.
Totuși, nici Putin și nici Modi nu au spus nimic la conferința de presă despre subiectul considerat cel mai important pe agenda convorbirilor, și anume vânzarea către armata indiană a unor sisteme de rachete antiaeriene S-400. Anterior a fost evocată de presa rusă și indiană posibilitatea încheierii unui contract în valoare de circa șase miliarde de dolari, pentru care guvernul indian și-ar fi dat acordul de principiu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.