Planta pe care trebuie să o ai în casă în timpul iernii

Planta pe care trebuie să o ai în casă în timpul ierniiCercetătorii au experimentat înainte cu electricitatea pentru a încerca să sporească randamentul culturilor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Energiile negative pot fi prezente în orice locuință din cauza diverșilor factori, însă plantele din încăpere pot reprezenta o modalitate eficientă de combatere a acestora. Plantele nu doar contracarează influențele negative, ci oferă și beneficii semnificative pentru sănătate.

Conform tradiției, rozmarinul este considerat o plantă esențială în casele noastre, mai ales în luna decembrie. Se spune că rozmarinul are capacitatea de a alunga energiile negative și poate contribui la crearea unui meniu festiv și bogat în timpul sărbătorilor.

De asemenea, se crede că aduce prosperitate pentru anul viitor.

Rozmarinul, planta ce nu trebuie să lipsească din locuințe

Rozmarinul este o plantă accesibilă, ce poate fi găsită în grădinile noastre sau cumpărată cu ușurință din magazine.

Aceasta, nu servește doar ca element decorativ plăcut, aducând o notă de culoare, ci și ca sursă de miros proaspăt.

Iarna este momentul potrivit să avem rozmarin în casă, deoarece petrecem mult timp în interior din cauza temperaturilor scăzute. Există situații în care noi înșine contribuim la apariția energiilor negative în locuință.

Este esențial să avem o energie pozitivă în casă, deoarece contribuie la armonie, succes, spor și abundență în toate aspectele vieții.

Planta e extrem de utilă în diverse rețete

În plus, rozmarinul este deosebit de valoros în domeniul culinar. Aici, nu doar că adaugă un aspect plăcut, ci și intensifică gustul preparatelor.

Este perfect pentru salate, fripturi și se potrivește excelent cu carne de vită, porc sau pui la cuptor.

Foarte mulți oameni apreciază infuzia de rozmarin. Acest ceai reglează procesul de digestie, consolidează sistemul imunitar, contribuie la normalizarea ritmului cardiac și, implicit, a circulației sanguine.

Rozmarin

Rozmarinul, planta pe care trebuie să o ai în casă. Sursa foto: Tatiana Belova | Dreamstime.com

De asemenea, menține elasticitatea pielii, întărește firele de păr și poate îmbunătăți memoria.

Ceaiul de rozmarin se prepară prin infuzarea acelorași frunze uscate prinse pe crenguțe, pe care le folosești și pe post de condiment. Lasă-le în apă fiebinte într-un vas acoperit, timp de zece minute, apoi strecoară ceaiul și adaugă în cană, dacă dorești, 2-3 picături de zeamă de lămâie”, a transmis dr. Oana Cuzino.

Beneficiile pe care le are rozmarinul

De asemenea, ceaiul de rozmarin e benefic pentru sănătatea hepatică și a rinichilor. Mai mult, rozmarinul facilitează eliminarea toxinelor și curățarea acestor organe.

Rozmarinul susține funcția vezicii biliare, contribuind la regenerarea ficatului și, nu în ultimul rând, poate preveni formarea pietrelor la rinichi.

Consumul de ceai de rozmarin poate contribui la reducerea nivelului de stres și anxietate. Acidul rozmarinic prezent în acest ceai exercită efecte antioxidante și are potențial antidepresiv, potrivit doc.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News