Premieră la Poiana Brașov: pârtiile se deschid în noiembrie. Programul și prețurile noului sezon

Premieră la Poiana Brașov: pârtiile se deschid în noiembrie. Programul și prețurile noului sezon Telecondola din Poiana Brașov. Sursa Foto: Primăria Municipiului Brașov, Facebook

Pe 30 noiembrie se deschid pârtiile de schi din partea superioară a masivului și cele pentru începători, anunță Primăria Municipiului Braşov. Miercurea va fi o ziua dedicată schiorilor și snowboarder-ilor brașoveni, care vor plăti 50% din costurile ski-pass-ului.

Pe 30 noiembrie, de la ora 9 dimineața, pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul se vor deschide. Este pentru prima oară când sezonul de schi debutează în luna noiembrie, în Poiana Brașov.

Vor fi deschise două pârtii și pentru începători, Stadion și Bradul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primăria Brașov recomandă schiorilor să poarte echipament adecvat (casca, ochelarii, mănușile de schi, protecție la coloană, haine groase), să schieze cu o viteză controlată, să urce și să staționeze numai pe marginea pârtiei, să permită culoare de trecere altor persoane, să nu escaladeze în afara pârtiei amenajate,  iar începătorii să apeleze la un instructor de schi autorizat.

Ce noutăți aduce noul sezon de schi?

În ședința Consiliului Local s-au aprobat facilitățile și noile tarife pentru noul sezon de schi. Persoanele cu domiciliul în Brașov vor plăti în zilele de miercuri cu 50% mai puțin pentru cartelele de schi.

Vor plăti mai puțin și pentru ski-pass-uri valabile pentru patru ore, de la orele 11,13 și 14. A fost aprobată introducerea cartelei de sezon, personalizată și netransmisibilă.

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii vor plăti cu 10% mai puțin, iar persoanele cu dizabilități locomotorii vor avea dedicate pârtii pentru începători.

 „Astăzi venim cu vești bune pentru iubitori sporturilor de iarnă. În 30 noiembrie se deschide sezonul de schi din Poiana Brașov. Datorită temperaturilor favorabile și ninsorilor din ultimele zile, am reușit amenajarea pârtiilor din partea superioară, unde stratul de zăpadă bătută pe pârtie are o grosime de 30 de centimetri, fiind în condiții foarte bune. Se va schia în zona superioară, asta însemnând partea superioară a Drumului Roșu, Doamnei, Lupului, Kanzel și pregătim și Ruia. Deschiderea sezonului aduce și alte vești bune pentru brașoveni: din acest sezon, în fiecare zi de miercuri, ei vor avea tarife reduse cu 50% pentru transportul pe cablu. În același timp, avem noi facilități pentru persoanele cu dizabilități, iar pentru cei care își doresc să schieze foarte mult sau fac schi de performanță, am pregătit ski-passul valabil pentru întregul sezon“, a declarat primarul Allen Coliban.

 

Pârtiile de schi de la Poiana Brașov se deschid mai devreme. Pârtiile de schi de la Poiana Brașov se deschid mai devreme. Sursa Foto: Primăria Municipiului Braşov, Facebook

 

Care vor fi tarifele?

Se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia.

Potrivit Primăriei Brașov, starea pârtiilor este foarte bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, stratul de zăpadă bătută având o grosime de 30 de centimetri și o lățime, în medie, de 20 de metri.

Noile tarife vor avea cotă TVA de la 5 la 19%, respectiv o majorare de 14%, fiind adăugate costurile pentru energie și salarizare, de 3%. Tarifele au fost majorate cu 17%.  Însă, vor fi funcționale telegondola, cabina Capra Neagră, telescaunull Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion, ultima urcare fiind la ora 16.  Persoanele doritoare să schieze vor avea la dispoziție caseriile de la telegondolă, telecabine și automate amplasate în parcare pentru a achiziționa ski-pass-uri. Tarifele sunt de la 25 lei (urcare simplă pentru minori de 6-12 ani) la 1,450 lei pentru un abonament de 10 zile consecutive.