Judecătoarea Mona Pivniceru, propusă ca ministru al Justiţiei de PNL, a fost surprinsă în maşina lui Andrei Năstase, fiul fostului premier care, în prezent, execută în Penitenciarul Jilava pedeapsa de doi ani de închisoare primită pentru fapte de corupţie. Imaginile au fost dezvăluite de România TV, post deţinut de Sebastian Ghiţă, prietenul premierului PSD Victor Ponta.
Pivniceru s-a urcat în automobilul Audi, cu numărul de înmatriculare B 111 WNA. Ea ar fi mers cu maşina într-un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Contactată de EVZ în primele momente, Mona Pivniceru a declarat: "A fost o prietenă la mine pentru a mă lua la ea. Nu ştiam a cui este maşina aceea. Nu mă mai interesează Ministerul Justiţiei".
"Prietena mea lucrează la Parlament. O cheamă Mariana Alexandrescu. Soţul ei a fost judecător la Curtea Supremă de Justiţie. Vreau să fiu un om liber. Eu sunt un om simplu, nu-mi place să fiu urmărit. Nu am voie să vorbesc cu cine vreu eu?", s-a arătat revoltată Mona Pivniceru. "Am să-mi retrag demisia din CSM. Să pună pe cine vrea la Ministerul Justiţiei", a izbucnit magistratul.
Reacţia premierului Victor Ponta nu a întârziat să apară: Băsescu e de vină. A spus că dacă Mona nu mai vrea ministru, atunci o să nominalizeze altă persoană. Surse politice deja spuneau că telefoanele nu se mai terminau pentru a o convinge pe Mona să nu renunţe. După două ore de la momentul T zero al dezvăluirii, Mona s-a răzgândit, nu-şi mai retrăgea demisia de la CSM: "Eu las lucrurile să curgă cum o fost. Ar fi o dovadă de imaturitate. Nu am de ce să renunţ." Mariana Alexandrescu a fost consilierul ui Adrian Năstase, pe probleme juridice.
"Comparaţie salvatoare"
În cele două ore care s-au scurs de la renunţare, Pivniceru a găsit comparaţia salvatoare. "Apoi, dacă ştiam a cui e maşina, vă spun sincer, nu mă urcam. Pe cuvânt de onoare! şi asta aşa, dintr-o prostie colectivă… Doar nu m-am urcat în maşina lui Nuţu Cămătaru", a declarat ea pentru EVZ. Cât despre discuţiile cu membrii PNL, Pivniceru le-a negat. "Nu m-o sunat nimini pe mini, că doar n-oi fi acuma mare penelistă!", subliniind că aşteaptă şedinţa prin care CSM să ia act de demisia din acest for.

CITIŢI ŞI:

  • Mona, la loc comanda, vrea ministru! Pivniceru: Doar nu m-am urcat în maşina lui Nuţu Cămătaru| FOTO
  • Cum comentează Cristian Preda cazul Monei Pivniceru