Primarul de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, este al patrulea oficial pus sub acuzare de procurorii anticorupție în dosarul votului de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

După ce a intervenit la CNA pentru prelungirea licenței televiziunii sale, Ștefan a fost chemat la DNA, unde a ținut să precizeze că este liniștit și că se consideră nevinovat. Zilele trecute, au ieșit de la DNA ca învinuiți deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, șefa CNA Laura Georgescu și Narcisa Iorga, membru al Consiliului.

Alți suspecți

Lucrurile nu se vor opri aici. Procurorii au anunțat că se fac cercetări și față de alte persoane implicate în caz. Este vorba de alți membri ai CNA care, în două săptămâni, au luat două decizii care se bat cap în cap, fără ca între timp să se fi schimbat ceva. Deciziile priveau prelungirea licenței de emisie pentru GigaTV, postul „de suflet” al primarului de la Piatra Neamț. Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu, membri ai CNA, și-au schimbat brusc și aparent fără motiv votul privind soarta postului GigaTV.

Pe scurt, DNA susține că Gheorghe Ştefan i-a cerut lui Hrebenciuc să intervină la şefa CNA pentru licenţa Giga TV. Ideea a venit de la Narcisa Iorga care l-a sfătuit pe Ștefan să vorbească cu prietenii din politică astfel încât, la contestație, să fie răsturnat votul dat în urmă cu câteva zile și postul de televiziune să-și păstreze licența. „Chestia asta cu marele Hrebenciuc e mai mult legendă. Nu prea corespunde adevărului, dar îmi duc crucea”, declara Hrebenciuc.