Evenimentul ZileiSocialAnunț de ultimă oră. Pfizer reduce întârzierile la livrarea vaccinului contra COVID-19

Anunț de ultimă oră. Pfizer reduce întârzierile la livrarea vaccinului contra COVID-19

Anunț de ultimă oră. Pfizer reduce întârzierile la livrarea vaccinului contra COVID-19
Pfizer reduce întârzierile. Compania a anunțat că că are un plan pentru a limita întârzieri de livrare a vaccinurilor împotriva Covid-19. 

Pfizer reduce întârzierile. În momentul în care Europa este îngrijorată că livrările de doze vor întârzia „trei, patru săptămâni”, Pfizer-BioNTech a anunţat sâmbătă un „plan”. Acesta trebuie să-i permită să limiteze cu o săptămână întârzierile de livrări de vaccin contra Covid-19.

Pfizer şi BioNTech au dezvoltat un plan care va permite creşterea capacităţilor de fabricare în Europa şi de a furniza mai multe doze în al doilea trimestru”. Anunțul a fost făcut de cele două companii într-un comunicat comun.

Anunț de ultimă oră: Pfizer şi BioNTech revin cu livrările la calendarul înițial în UE

Un anunț de ultimă oră. „Vom reveni la calendarul iniţial de livrări în Uniunea Europeană începând din 25 ianuarie, cu o creştere a livrărilor începând cu 15 februarie”, au adăugat cele două grupuri. Acestea au indicat că sunt necesare modificări ale proceselor de producţie.

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a avertizat vineri că nu va fi în măsură, până la începutul lui februarie, să furnizeze în țările UE cantităţile săptămânale la care s-a angajat.

În ultimul lor comunicat, Pfizer şi BioNTech au afirmat că uzina din Puurs „va avea o reducere temporară a numărului de doze livrate săptămâna următoare”, anunță stirileprotv.ro.

Pfizer-BioNTech are un concurent serios, compania americană Moderna

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech- Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin. În plus, Comisia Europeană urmărește dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite. Asta pentru a crește șansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile.

La începutul lunii ianuarie, a fost aprobat și cel de-al doilea vaccin împotriva COVID-19. Respectiv vaccinul dezvoltat de compania Moderna. O primă tranșe a și sosit, zilele trecute, și în România.

În România a început a doua etapă de vaccinare anti-COVID-19

Cea de-a doua etapă a campaniei devaccinare anti-COVID-19 a debutat vineri, la ora 15.00. În aceasta sunt vizate persoanele în vârstă de peste 65 de ani. Și persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel naţional s-au realizat 305.562 programări la vaccinare.

 


Accesează: