Evenimentul Zilei > Politica > Petre Tobă, o nouă REACŢIE în scandalul plagiatului
Petre Tobă, o nouă REACŢIE în scandalul plagiatului

Petre Tobă, o nouă REACŢIE în scandalul plagiatului

Noul ministru de Interne, Petre Tobă, este acuzat că şi-ar fi plagiat teza de doctorat. Dezvăluirile sunt făcute de jurnalista Emilia Şercan, care a publicat în acest sens dovezi potrivit cărora 250 de pagini din lucrarea fostului şef al Poliţiei ar fi copiate din alte lucrări.
 Tobă a afirmat vineri că respinge "cu tărie" acuzaţiile de plagiat la teza sa de doctorat, subliniind că a respectat legea şi toate normele existente, precum şi recomandările îndrumătorului de doctorat. 
 
"Vreau să ştiţi că eu am respectat legea şi toate normele existente în care am elaborat teza de doctorat, am respectat toate recomandările îndrumătorului de doctorat. Eu am solicitat Comisiei de etică să facă această evaluare, comisia a fost desfiinţată, aştept crearea acestui nou mecanism şi, în momentul în care acesta va fi operaţional, voi solicita imediat o nouă analiză. Aştept o nouă evaluare, au fost spuse multe neadevăruri şi chiar multe calomnii", a afirmat Tobă, răspunzând unei întrebări pe această temă, potrivit Agerpres. 
 
În teza cu care ministrul Petre Toba a devenit doctor în Ştiinţe Militare şi Informatii, apar pasaje întregi copiate din lucrări de specialitate sau chiar referate de pe internet, fără utilizarea ghilimelelor sau respectarea normelor de citare în opere stiintifice, se arata in investigaţia publicată de PressOne.