Mai mult de jumătate dintre românii din mediul urban nu au apartamentele izolate termic, potrivit studiu realizat pentru CaleaEuropeană.ro de către compania de cercetare Reveal Marketing Research.
Majoritatea respondenţilor s-a pronunţat în favoarea izolaţiilor termice, recunoscându-i rolul în economisirea căldurii şi prin urmare şi a banilor cheltuiţi pentru aceasta, precum şi în sporirea confortului  în propriile locuinţe. Astfel, 83% dintre respondenţi sunt de părere ca izolaţiile termice sunt o investiţie ce merită realizată iar 68%  chiar ar avea intenţia de a apela la ele dacă ar avea banii necesari.
O treime dintre români nu vor să investească în izolarea locuinţelor

Potrivit studiului Reveal Marketing Research, 34%  dintre respondenţi nu vor sa investească în izolare pentru că sunt de părere că diferenţa de costuri nu este semnificativă, iar 45% dintre ei spun că acestea sunt dezirabile dar nu neapărat necesare. Un alt procent, de 35%  sunt de părere că nu merită să cheltuiască bani izolandu-şi singuri termic apartamentele deoarece blocul în care locuiesc oricum se află pe lista celor ce vor fi reabilitate termic pe banii primăriei.
Din cauza preţului destul de ridicat, 42%  dintre cei intervievaţi spun că ar da aceşti bani numai daca ar fi constranşi de situaţie, referindu-se la o acţiune a asociaţiei de locatari prin care să se hotărască izolarea întregului bloc de locuinţe. Referindu-se tot la dimensiunea investiţiei, 45%  spun că mai degrabă ar merita să dea aceşti bani pentru o centrală de apartament.
Îndemânarea muncitorilor, mai importantă decât reputaţia firmei

Pentru o buna izolare, 80% dintre respondenţi spun că este importantă îndemânarea persoanelor care o fac şi tot atâţia s-au pronunţat pentru calitatea materialelor folosite, în timp ce un procent de 69%, sunt de părere că este importantă reputaţia firmei care o realizează. Dacă ar avea de ales între izolaţie exterioară şi una interioară, 75% dintre cei întrebaţi ar prefer-o pe cea exterioară.
Majoritatea respondenţilor – 60% declară că ştiu care ar fi costurile izolării termice a apartamentelor proprii, în timp ce pe ceilalţi – 40% nici nu îi interesează acest aspect, pentru că oricum nu şi-ar permite aceasta investiţie.