Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 1.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au absolvit ŞCOLILE DE SUBOFIŢERI
Peste 1.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au absolvit ŞCOLILE DE SUBOFIŢERI

Peste 1.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au absolvit ŞCOLILE DE SUBOFIŢERI

În cele şase școli care pregătesc agenți și subofițeri pentru structurile MAI, au depus jurământul peste 1.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră. Inspectorul General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a participat la Ceremonia de absolvire a Promoţiei 2016 a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

Astăzi au loc ceremoniile de depunere a jurământului de credință a Promoției 2016 a școlilor de agenți și subofițeri ai MAI.

Peste 1.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au absolvit cele şase școli care pregătesc agenți și subofițeri pentru structurile MAI, respectiv: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea şi Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Inspectorul General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a fost prezent la Ceremonia de absolvire a Promoţiei 2016 a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, le-a transmis felicitări tuturor absolvenților Promoției 2016, exprimându-și încrederea că tot ce au învățat în școală îi va ajuta să se adapteze rapid la cerințele noilor locuri de muncă și la misiunile pe care le vor avea de îndeplinit.

„Indiferent de arma pe care o reprezentați, de structura operativă unde veți lucra, fiecare dintre dumneavoastră începeți o meserie grea dedicată aplicării legii, salvării de vieţi omeneşti şi protejării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Transformările care au loc în jurul nostru, noile riscuri și amenințări cu care Europa se confruntă, fac ca așteptările românilor în ceea ce privește siguranța și securitatea să fie foarte mari. În cazul vostru, cum majoritatea urmează să lucrați în stradă, în contact direct cu cetățenii, veți cunoaște și veți răspunde acestor așteptări legitime care țin de siguranța comunităților în care vă veți desfășura activitatea” a transmis ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

La ceremoniile de depunere a jurământului de credință organizate în cele 6 școli de agenți și subofițeri au participat reprezentanți ai conducerii inspectoratelor generale în care urmează să-și desfășoare activitatea tinerii absolvenți.

Încadrarea Promoției 2016 este a treia etapă a Planului privind reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat la începutul anului de către ministrul afacerilor interne Petre Tobă