Evenimentul Zilei > Economie > ALS Ice Bucket Challenge. Campania a reuşit să strângă peste 100 de milioane de dolari, în luna august
ALS Ice Bucket Challenge. Campania a reuşit să strângă peste 100 de milioane de dolari, în luna august

ALS Ice Bucket Challenge. Campania a reuşit să strângă peste 100 de milioane de dolari, în luna august

Asociaţia care luptă împotriva sclerozei laterale amiotrofice a anunţat că, în ultima lună, s-au strâns peste 100 de milioane de dolari, graţie provocării Ice Bucket Challenge.

Potrvit asociaţiei, în aceeaşi lună, anul trecut, s-au strâns numai 2,8 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că donaţiile au crescut anul acesta cu 3.500%, anunţă revista Forbes. De asemenea, reprezentanţii asociaţiei au declarat că nu mai puţin de trei milioane de persoane au donat în cadrul campaniei care a făcut senzaţie pe reţelele de socializare.

Succesul campaniei ALS Ice Bucket Challenge se datorează faptului că provocarea de a-ţi turna în cap o găleată cu apă şi gheaţă este una accesibilă şi amuzantă, au declarat experţii de la Plenty Consulting, o companie specializată în strângerile de fonduri de la egal la egal.

"În aceste ultime săptămâni, Ice Bucket Challenge a eclipsat tot în industria noastră", a declarat Jeff Shuck, CEO al companiei Plenty Consulting.

Un grafic realizat de companie arată cum au evoluat donaţiile în luna august, de când a fost lansată campania şi până astăzi. Din datele furnizate de companie, se pare că numărul donaţiilor a început totuşi să scadă, vârful fiind realizat în data de 22 august.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.