Persoanele care vorbesc mult la telefon se pot confrunta cu probleme de sănătate. Studiu

Persoanele care vorbesc mult la telefon se pot confrunta cu probleme de sănătate. Studiu Sursa foto: Pixabay

Persoanele care vorbesc destul de mult la telefon ar trebui să renunțe la acest obicei. Medicii specialiști au explicat că acești oameni s-ar putea confrunta cu mai multe probleme de sănătate fără să își dea seama.

Un studiu realizat de oamenii de știință din China a analizat modul în care convorbirile lungi la telefon au efecte asupra creșterii tensiunii arteriale. Datele obținute în urma studiului au arătat că persoanele care vorbesc la telefon mai mult de o jumătate de oră pe zi, riscă să aibă un nivel ridicat al tensiunii arteriale față de persoanele care vorbesc mai puțin. De asemenea, într-un alt studiu s-a descoperit că cei care petrec mult timp pe rețelele sociale se pot confrunta cu probleme ale inimii.

Oamenii de știință au explicat că persoanele care vorbesc una până la trei ore pe săptămână au un risc cu 13% mai mare de hipertensiune arterială. În ceea ce îi privește pe cei care vorbesc timp de patru până la şase ore, riscul crește până la 16%. Mai mult de şase ore pe săptămână petrecute la telefonul mobil înseamnă un risc cu 25% mai mare de creştere a tensiunii arteriale. Experții au recomadat ca vorbitul la telefon să fie evitat.

Telefonul are efective negative asupra sănătății

De asemenea, utilizarea telefonului are efecte negative asupra sănătății dacă este folosit înainte de culcare. Smartphone-ul poate deteriora vederea dacă este folosit preț de mult ore. Persoanele care dintr-o dată au vedea încețoșată, ar trebui să consulte un medic. Este recomandat ca luminozitatea ecranului să fie minimă, iar telefonul mobil să nu fie utilizat pentru multe ore consecutive. Specialiștii recomandă ca smartphone-ul să nu fie folosit pentru multe ore înainte de culcare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este important de precizat că dacă telefonul este folsoit înainte de culcare, el poate avea efecte negative asupra calităţii somnului. Lumina albastră a smartphone-ului nu afectează doar vederea, ci şi ciclul somn-veghe. De asemenea, folosirea telefonului în pat poate provoca dureri la nivelul gâtului deoarece  muşchii gâtului se încordează la mişcarea de înclinare a capului pentru a privi ecranul, iar acest lucru poate crea diverse disconforturi pe tot parcursul zilei, informează Rador.