Toader Cristea, şefului Asociaţiei Pensionarilor, a afirmat că sponsorizarea a constat în asigurarea transportului. „Nu ne-au dat bani, ne-au dat doar autobuzele şi le mulţumim“, a declarat Cristea postului Realitatea TV. El l-a nominalizat pe Andrei Lişinschi, candidatul PDL la Primăria Galaţi, şi a vorbit despre „intervenţia PSD“.

PDL susţine că nu ştia destinaţia manifestanţilor

Liderul PDL Galaţi, Mircea Toader, a recunoscut că transportul pensionarilor din Galaţi la Bucureşti a fost plătit de omul de afaceri Andrei Lişinschi, candidatul partidului la Primăria Galaţi.

„A existat o sponsorizare a unei firme a lui Andrei Lişinschi, dar el organizează des astfel de acţiuni pentru pensionari şi a făcut-o fără să ştie că se deplasează la Bucureşti. N-are nicio legătură PDL cu acest transport“, a spus Toader. Pe aceeaşi linie s-a situat şi Andrei Lişinschi, care a precizat că nu a ştiut că pensionarii vor protesta în faţa Palatului Victoria.
 
Liberalii îl acuză pe „infractorul“ Lişinschi

Imediat după declaraţiile liderilor pensionarilor, liberalii au ieşit la atac. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a acuzat PSD şi PDL că dau mită electorală şi a solicitat o verificare din partea autorităţilor statului privind banii cheltuiţi pentru aducerea în Bucureşti a pensionarilor din Galaţi.

Olteanu a insistat pe ideea că „atât Traian Băsescu, cât şi PDL s-au opus cu vehemenţă majorării pensiilor“ şi acum „îi aţâţă pe pensionari să iasă în stradă şi să ceară ceea ce nu au vrut să le dea cu un an în urmă“. El a cerut ca PDL să-şi clarifice poziţia faţă de „candidatul infractor“, Andrei Lişinschi, pe care fie îl susţine în continuare, şi îşi asumă „trecutul lui infracţional“, fie se distanţează de el, şi-i retrage sprijinul politic.