Evenimentul Zilei > Actualitate > Pârtie modernă de schi la Rânca
Pârtie modernă de schi la Rânca

Pârtie modernă de schi la Rânca

Cea mai nouă pârtie de ski din România va fi inaugurată în această iarnă, la Rânca.

Noua pârtie va avea o lungime de doi kilometric, și două variante de coborâre, una roșie, pentru avansați și alta pentru începători.

Proiectul este vechi de 10 ani si a fost reactivat, fiind în 2019, gata de inaugurare. Pârtia urmează să fie cea mai lungă din stațiune și va porni din apropierea Vârfului Păpuşa, de la cota 2.000. Pârtia și instalația de telescaun au fost construite în urmă cu zece ani, dar au fost închise și supuse unui amplu proces de remodernizare, care s-a încheiat abia acum.

Cătălin Mitroi, administratorul pârtiei spune că noua pârtie va fi una dintre cele mai moderne din România. „Avem o variantă de doi kilometri şi una de un kilometru, roşie, pentru cei care ştiu să schieze”. În plus, accesul pe pârtie se va face folosind o cartelă care va fi valabilă pentru toate celelalte pârtii din zonă, evitându-se astfel pe aglomerații în anumite locuri, din zona stațiunii Rânca.

Pe lângă noua pârtie, în staţiune mai sunt alte cinci care se întind pe aproape trei kilometri. Iarna trecută, la Rânca au ajuns 10.000 de turişti.