Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, marţi, iar Camera Deputaţilor se va reuni miercuri, pentru a pune în acord actele normative legate de referendum cu ceea ce a decis Curtea Constituţională.
Preşedintele Senatului, Petru Filip, a solicitat convocarea Biroului Permanent al acestei Camere luni, la ora 13, pentru a se decide convocarea în sesiune extraordinară a plenului Senatului pentru marţi, la ora 12.
De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat pentru Mediafax, că se va consulta cu preşedintele Senatului, având în vedere că deputaţii sunt cei care dau votul final în chestiunea legilor electorale, şi va propune convocarea plenului Camerei pentru ziua de miercuri.
CCR a decis că referendumul de demitere a pre­şedintelui Traian Băsescu este valid doar dacă la urne vor veni jumătate plus unu dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale. În ciuda deciziei Curţii, miniştrii USL Mircea Duşa (Relaţia cu Parlamentul) şi Victor Paul Dobre (Administraţie) au anunţat că referendumul se va desfăşura în baza ordonanţei de urgenţă a Guvernului din 5 iulie 2012, care prevede că preşedintele poate fi demis indiferent de numărul celor care vin la urne.

Premierul Victor Ponta a trimis, miercuri, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare în care propune convocarea unei sesiuni extraordinare în care să coreleze toate textele de legi privind referendumul cu decizia Curţii Constituţionale.


CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie. 256 parlamentari au votat „pentru". Referendumul, pe 29 iulie
  • Ce se întâmplă cu preşedintele Băsescu pe perioada suspendării 
  • Traian Băsescu în Parlament: Se pare că nu reuşesc să coabitez cu PSD şi PNL
  • Mihai Răzvan Ungureanu: Mulţi dintre cei care susţin demersul de suspendare au şcoală dar nu au minte
  • CCR respinge cele mai grave capete de acuzare din solicitarea USL privind suspendarea lui Băsescu
  • REPORTAJ DE LA SUSPENDARE. Detaliile ascunse din Parlament dezvăluite de reporterii EVZ