Evenimentul ZileiActualitatePanică în lumea miliardarilor. Au pierdut sume impresionante de bani. Cele mai negre zile

Panică în lumea miliardarilor. Au pierdut sume impresionante de bani. Cele mai negre zile

Panică în lumea miliardarilor. Au pierdut sume impresionante de bani. Cele mai negre zile
Prăbușirea prețurilor criptomonedelor i-a costat pe giganții tehnologiei Elon Musk și Jeff Bezos miliarde de dolari. În ultimele câteva luni, valoarea de piață a cripto-ului, în valoare de peste 1 trilion de dolari, a fost pierdută pe fondul temerilor că va fi interzisă în anumite țări și puternic reglementată în altele.

Musk și Bezos pierd sume importante de bani

Acțiunile tehnologice au evoluat slab, piața de valori suferind cea mai proastă săptămână de la începutul pandemiei de Covid-19. Netflix a trebuit să suporte cea mai puternică scădere a prețului acțiunilor din ultimul deceniu, în timp ce acțiunile companiei de echipamente de înaltă tehnologie Peloton au scăzut sub prețul IPO, ceea ce înseamnă că acțiunile Peloton valorează mai puțin acum decât erau când au fost oferite pentru prima dată pe piața de valori.

Potrivit The Independent, CEO-ul Tesla, Elon Musk, și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, și-au văzut averea scăzând semnificativ din cauza prăbușirii cripto, deși sunt atât de bogați încât nu par să fie ruinați din punct de vedere financiar. Musk a pierdut 25,1 miliarde de dolari din cauza scăderii valorilor cripto și a stocurilor tehnologice, în timp ce Bezos a pierdut aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Averea personală netă a lui Musk de 243,4 miliarde de dolari îl face cel mai bogat om din lume, în timp ce Bezos se află pe locul doi, cu o avere de 167,6 miliarde de dolari. Alți giganți ai tehnologiei au trăit și ei pierderea unor sume mari de bani, Changpeng Zhao de la Binance pierzând 17,7 miliarde de dolari, iar fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg pierzând 10,4 miliarde de dolari.

Scăderea criptomonedei

Valorile cripto continuă să se prăbușească atât pe termen lung, cât și pe termen scurt, criptomoneda emblematică Bitcoin scăzând cu 16,8% în ultima săptămână și a doua cea mai mare criptomonedă Ethereum cu 25%. Potrivit Forbes, piața cripto s-ar putea prăbuși la noi minime, deoarece analiștii avertizează că prețul Bitcoin și al altor criptomonede majore ar putea continua să scadă pe măsură ce încrederea în piață scade.

Analiștii sunt îngrijorați de faptul că piața criptomonedelor este o bulă speculativă care ar putea izbucni atunci când oamenii își dau seama că valoarea criptomonedei depinde de faptul că alți oameni se așteaptă ca prețurile să continue să crească. Fluctuațiile uriașe ale valorii criptomonedei provoacă avertismente de „manie financiară” care ar putea duce la o prăbușire și ar putea implica investiții în valoare de trilioane de dolari, potrivit Uniland News.


Accesează: