Pandemia a îmbogățit miliardarii. Cei mai bogați bărbați din lume și-au dublat averea

Pandemia a îmbogățit miliardarii. Cei mai bogați bărbați din lume și-au dublat averea Ritualurile secrete ale milionarilor. Cum să te îmbogățești rapid. Sursa foto: Dreamstime.com

Se pare că nu toată lumea a suferit în același mod în timpul pandemiei care a durat aproape doi ani. Potrivit Oxfam International Inequality Kills, publicat înaintea Agendei de la Davos a Forumului Economic Mondial, cei mai bogați zece bărbați din lume și-au dublat averea de la 700 de miliarde de dolari la 1,5 trilioane de dolari în timpul pandemiei.

Creșterea averii lui Elon Musk și Jeff Bezos

În plus, un nou miliardar a fost întrecut la fiecare douăzeci și șase de ore, exacerbând și mai mult inegalitatea economică, pe măsură ce criza sănătății a împins milioane de oameni din întreaga lume în sărăcie. „Dacă acești zece bărbați ar pierde mâine 99,999 la sută din averea lor, ei ar fi în continuare mai bogați decât 99 la sută din toți oamenii de pe această planetă”, a spus directorul executiv al Oxfam International, Gabriela Bucher, într-un comunicat.

„Ei au acum de șase ori mai mulți bani decât 3,1 miliarde de oameni”, a continuat ea. Folosind datele compilate de Forbes, Oxfam a susținut că averea totală a miliardarilor, care îl includ pe CEO-ul Tesla, Elon Musk și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a crescut de la 8,6 trilioane de dolari în martie 2020 la 13,8 trilioane de dolari în noiembrie 2021.

„Niciodată nu a fost atât de important să îndreptăm greșelile acestei inegalități obscene, prin recuperarea puterii elitelor și a bogăției extreme, inclusiv prin impozitare – aducerea acelor bani înapoi în economie și pentru a salva vieți”, a spus Bucher.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Miliardarii au avut o perioadă grozavă. Băncile centrale au pompat trilioane de dolari pe piețele financiare pentru a salva economia, totuși, o mare parte din acestea au ajuns să umple buzunarele miliardarilor aflați într-un boom bursier”, a adăugat ea.

Inegalitatea de gen

De asemenea, a existat o inegalitate observată în lupta împotriva pandemiei, contribuind la moartea a cel puțin 20.000 de persoane în fiecare zi sau o persoană la fiecare patru secunde. „Vaccinurile au fost menite să pună capăt acestei pandemii, dar guvernele bogate au permis miliardarilor și monopolurilor farmaceutice să întrerupă aprovizionarea oamenilor. Rezultatul este că orice tip de inegalitate riscă să crească. Previzibilitatea ei este revoltătoare. Consecințele ucid”, a spus Bucher.

„Răspunsul lumii la pandemie a dezlănțuit această violență economică pe liniile rasiale, marginalizate și de gen. Pe măsură ce pandemia se dezvoltă, acest lucru se transformă în creșterea violenței bazate pe gen”, a continuat ea.

În total, femeile au pierdut 800 de miliarde de dolari în 2020, ajutând pandemia să reducă paritatea de gen de la 99 de ani la 135 de ani în prezent. În prezent, 252 de bărbați au mai multe resurse decât un miliard de femei din Africa, America Latină și Caraibe la un loc. „Inegalitatea în acest ritm și amploare are loc prin alegere, nu întâmplător”, a concluzionat Bucher potrivit The National Interest.