Metode pentru curățarea aragazului. Îți vor fi de ajutor în perioada sărbătorilor
- Mădălina Sfrijan
- 15 noiembrie 2024, 11:31
În sezonul rece, mâncărurile gătite sunt preferate români. Gătirea acestora vine la pachet cu murdărie și mirosuri neplăcute. De sărbători, gospodinele se confruntă cu această problemă, însă puține știu că pot folosi produse din bucătărie pentru a îndepărta murdăria și grăsimea arsă de pe aragaz.
Ingredientul care te ajută să cureți grăsimea de pe aragaz
Fie că folosești un aragaz pe gaz sau o plită electrică, murdăria produsă în urma procesului de gătire îți poate da mari bătăi de cap. Un ingredient din bucătărie te poate ajuta să scapi rapid de această neplăcere. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, care are numeroase întrebuințări în casă.
Într-un bol pune patru linguri de bicarbonat de sodiu, iar peste acesta toarnă o jumătate de cană de oțet. Amestecul obținut se pune pe aragaz și se lasă să acționeze timp de 4-6 minute. Cu ajutorul unui burete de vase vei putea îndepărta soluția și grăsimea depusă.
Oțet de mere nediluat
Oțetul de mere este folosit în dietele alimentare, însă poate fi eficient și în bucătărie sau chiar în baie. Umple un recipient cu oțet de mere nediluat și pulverizează-l pe aragaz, plita electrică sau hotă. De asemenea, obiectele sanitare din baie pot fi curățate cu acest ingredient.
De asemenea, dacă adaugi o linguriță de sare grunjoasă vei putea folosi un burete pentru îndepărtarea murdăriei din cuptor.
Detergent de vase cu bicarbonat și lămâie
Grătarul aragazului este cel mai dificil de curățat. Multe persoane aleg să îl pună în apă fiartă sau chiar să ardă grăsimea depusă în zonele greu accesibile. O variantă mult mai ușoară este să amesteci detergentul de vase cu bicarbonat și zeama de la o lămâie. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie distribuie amestecul pe întreaga suprafață și așteaptă 5-7 minute.
Dacă stratul depus este unul gros poți repeta procesul de două sau chiar de trei ori.