Zeci de persoane au prostestat în fața Prefecturii Timiș. Cei mai mulți dintre protestatari sunt părinți care primesc indemnizații de însoțitor pentru copiii cu handicap. Printre protestatari au fost prezenți și asistenți sociali.

Părinții se plâng de faptul că banii de care beneficiază de la stat ar putea intra cu întârziere în conturile lor. Motivul pentru o potențială întârziere ar fi fost mutarea plăților către bugetele locale.

Salariul pe care îl încasează un însoțitor este în valoare de 1.300 de lei: „Sunt aici în calitate de părinte al unui al unui copil cu handicap grav. Suferințele noastre nu pot să fie puse pe hârtie, din pixul cuiva și efectiv avem nevoie de salarii pe care nu vreau să le spun cuantumul. Sunt salarii mici, suntem bugetari, dar sunt salariile din care noi ne creștem copiii.”

Până la schimbarea făcută de Guvern, indemnizațiile erau suportate de la nivel central în proporție de 90%, iar restul de 10% din bugetul local.

„Suma care nu este mare ne-a luat-o și pe aia pentru că nu le ajunge cât au furat până acum vor și de acum încolo. De ce vă este cel mai teamă? Teamă pentru că o să ajungem să nu ne mai primim banii deloc și nu știu dacă ei pot să trăiască fără un ban în buzunar.”, reproșează unul dintre protestatari.

Protestatarii au depus memorii la Prefectura Timiș, Avocatul Poporului și Primăria Timișoara, informează Digi24.

 

 

Te-ar putea interesa și: