Evenimentul Zilei > EVZ Special > Păcăliciul zilei. Stelian Ion, ministrul Justiției fără justiție
VIDEO

Păcăliciul zilei. Stelian Ion, ministrul Justiției fără justiție

12 din cei 15 președinți de curți de apel din România au semnat o scrisoare deschisă prin care îi transmit ministrului Justiției, Stelian Ion, că este la un pas de a putea fi suspectat de comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu.

Cum s-a ajuns aici?

Emisiune de Mirel Curea

Păi, s-a ajuns din momentul în care ministrul Justiției l-a amenințat cu pușcăria pe președintele Curții de Apel Timișoara, în cazul în care acesta din urmă va da curs unei anumite hotărâri judecătorești definitive de majorare a salariilor personalului auxiliar.

Citez din scrisoarea deschisă a celor 12 președinți de Curți de Apel.

„În răspunsul trimis, Ministerul Justiției a transmis nu doar că aceste hotărâri nu trebuie executate, ci și că o astfel de punere în executare a hotărârilor ar echivala cu săvârșirea unei fapte penale”, au arătat ei în scrisoarea deschisă.

Continui citatul:

„Amenințarea președinților Curții de Apel cu plângeri penale pentru punerea în executare a unor hotărâri judecătorești este de o gravitate fără precedent și reprezintă un atac direct atât asupra independenței instanțelor, cât și asupra reputației profesionale a președinților Curții de Apel, la care nu intenționăm să rămânem pasivi.

Acțiunea ministrului Justiției Stelian Ion scoate efectiv România din ordinea de drept european, arătând că opiniile unui om politic aflate într-o funcție publică au o mai mare greutate decât legi și hotărâri judecătorești definitive”, au mai arătat cei 12 în documentul citat.

Ministrul Justiției, între prostia crasă și necunoașterea abisală a legii

O asemenea poziție din parte unui ministru al Justiției ar trebui fie să ducă la internarea de urgență într-o clinică de psihiatrie, fie la demiterea la fel de urgentă, fie la ambele.

În afară de prostia crasă și de necunoașterea abisală a legii, să mai existe vreo explicație? Da! Disprețul față de lege.

Să nu uităm, vorbim despre un ministru al Justiției care potrivit unor documente oficiale a obținut prin fraudă o locuință ANL. Cât respect de lege poate vădi un găinar?

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: