Evenimentul Zilei > Justitie > Magistrații iau poziție împotriva lui Klaus Iohannis. Există dispreț față de judecători
Magistrații iau poziție împotriva lui Klaus Iohannis. Există dispreț față de judecători

Magistrații iau poziție împotriva lui Klaus Iohannis. Există dispreț față de judecători

Magistrații reacționează după ce președintele Klaus Iohanis a cerut explicații în legătură cu clasarea Dosarului 10 august. Astfel, judecătoarea Adriana Stoicescu a avut o reacție dură, în mediul online. Și Secția pentru judecători a CSM și-a exprimat nemulțumirea.

Magistrații iau poziție împotriva lui Klaus Iohannis. Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat ministrul Justiției, Stelian Ion, explicații în legătură cu toți factorii care au dus la clasarea respectivului dosar.

„Politicieni iresponsabili, mânați de ură și dornici să devină stăpânii absoluți”

Președintele Judecătoriei Timiș, Adrianei Stoicescu afirmă că o astfel de intervenție, alăturată tuturor celorlalte care au contestat/criticat această decizie a Tribunalului București, demonstrează, încă o dată, că există „dispreț față de judecători”. Ea spune că  este pentru prima oară când „puterea judecătorească” din România este călcată, practic, în picioare.

„Nimeni, niciodată nu a arătat atâta dispreț fata de judecători. Nimeni, niciodată nu și-a permis să se urce cu bocancii pe puterea judecătorească. Nimeni, niciodată nu a arătat atât de clar că pur și simplu nu dă doi bani pe lege și Constituție, pe ideea de stat de drept. Am ajuns să fim tratați că niște infractori. Am ajuns să fim fugăriți și umiliți, la chemarea unor politicieni iresponsabili, mânați de ură și dornici să devină stăpânii absoluți. Să vă fie rușine!”, a notat, pe pagina de socializare, judecătoarea Adriana Stoicescu.

Președintele Klaus Iohannis cere explicații ministrului Justiției, Stelian Ion

Pe pagina sa de socializare, Klaus Iohannis a menționat că toți cei „responsabili” trebuie „să răspundă”, iar Stelian Ion ar trebui să explice public „de urgență”, cum s-a ajuns în această „situație”.

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă” , a scris președintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Magistrații reacționează după ce președintele Klaus Iohanis a cerut explicații în legătură cu clasare a Dosarului 10 august. Astfel, judecătoarea Adriana Stoicescu a avut o reacție dură, în mediul online.

Și Secția pentru judecători a CSM a reacționat

De altfel, și Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avut o reacție fermă după ce alianța USR-PLUS, de pildă, a făcut public un comunicat referitor la soluția pronunțată de Tribunalul București în dosarul 10 august.

„Astfel, prin folosirea unor termeni şi a unor construcţii lingvistice de genul „decizia de astăzi a Tribunalului Bucureşti este una foarte tristă pentru democraţia românească”, „un nou dosar închis fără să fi fost instrumentate toate probele”, „nu putem să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic”, „o mare ruşine pentru justiţia din România”, „imaginea unei ţări abandonate, unde justiţia nu funcţionează, unde justiţia umblă cu capul spart” a fost depăşită orice limită admisibilă a libertăţii de exprimare, afirmaţiile menţionate în cuprinsul acestor poziţii având potenţial de a insufla ideea că o soluţie care nu răspunde aşteptărilor unui partid politic atacă democraţia”, precizează Secția pentru judecători a CSM într-un comunicat, scrie Gândul.