Nu, nu cu pistoalele, îmbrăcați în cămăși verzi, încinși cu centuri cu diagonală și încălțați cu cizme din piele, ci una așa, de idei, scriam eu pe atunci.

Emisiune de Mirel Curea

În loc să convoace rapid o echipă a morții, una ideologică, desigur, tânărul Caramitru l-a declarat imbecil pe Neamțu. „Imbecil”? Cam greu să spună chestia asta un contabil despre un doctor al Universității King`s College din Londra. Pentru că acolo nu se dau doctorate cum dă tatăl junelui Nicador roluri și premii actorilor și regizorilor tefeliști.

Ca să fie clar din motive care țin de mult prea pregnantul cabotinism al personajului, nu-l agreez neam nici pe Neamțu. Eu îl percep a fi doar un panblicar cu ADHD stilistic și sclipici scăpat prea mult în ventilator, însă nu mi-ar da prin cap să-l numesc imbecil.

Caramitru Junior, doar un pricăjit, dar foarte agitat și el, n-ar fi capabil să înțeleagă nici măcar titlurile cărților citite de Neamțu cu creionul în mână. Îi seamănă acestuia din urmă doar la dorința de a se vorbi despre el. Mult. Cât mai mult. Aici sunt egali caraghioși.

Andrei Caramitru și Mihai Neamțu, deosebiri și asemănări

În rest, diferențele dintre cei doi îi sunt cras în defavoare juniorului care, păcat, mare păcat, nu și-a urmat tatăl fonf și sâsâit în actorie. Acolo ar fi putut avea șansa unui rol care i-ar fi venit mănușă: nepoțelul tâmpit și isteric al lui Zelea Codreanu întors de la muncă din străinătate, nu pe calul alb al misticismului messianic, ci pe tricicleta fără șa și cu roți pătrate, dotată cu sirenă de pachebot a ateismului neomarxist.

Din păcate, deși diferențele dintre cei doi sunt uriașe, faptul că sunt caraghioși în cabotinism îi înfrățește. Pe Caramitru Junior îl vedem la zi. Pe Neamțu ni-l amintim cap siamez cu Macovei ițit pe geamul unui WC, de unde anunța în delir orgasmic victoria lui Băsescu.

Ce s-a ales de confruntarea care părea să urmeze între cei doi cocoșei cu pene vopsite în legionar. Nimic! A durat cam cât un ante-portas, atât cât durează orice act eroic al bărbătușilor care nu reușesc să scape toată viața de acneea juvenilă și de onanie.