Evenimentul ZileiPoliticaEfectele modificării OUG 114: „Va crește ratele românilor la bancă”. Se cere demisia lui Teodorovici

Efectele modificării OUG 114: „Va crește ratele românilor la bancă”. Se cere demisia lui Teodorovici

Efectele modificării OUG 114: „Va crește ratele românilor la bancă”. Se cere demisia lui Teodorovici
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, vineri, că modificările aduse OUG 114 va duce la majorarea ratelor românilor la bancă. Acesta a cerut demisia ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Ionel Dancă a declarat, vineri, că Guvernul și-a „recunoscut prostia care a distrus echilibrele din zona economică” prin modificarea OUG 114.

„Noua formulă propusă prin Ordonanța adoptată astăzi va crește ratele românilor la bancă

Ne puteți urmări și pe Google News

Cerem demisia ministrului Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, atât pentru această propunere scandaloasă, care afectează bugetul Apărării Naționale conform angajamentelor României în cadrul alianței NATO, precum și pentru debandada provocată în economie prin adoptarea Ordonanței 114.
 
Astăzi, Guvernul a venit cu o modificare a Ordonanței 114, ceea ce reprezintă cea mai elocventă dovadă că acest act normativ curajos și nebunesc cum l-au descris înițial a fost o nebunie curată pentru economia României și în final și-au recunoscut prostia care a distrus echilibrele din zona economică, a forțat mediul de afaceri timp de 3 luni de zile să facă o echilibristică greu de imaginat între diverse măsuri de suprataxare a unor sectoare economice vitale și propunerile dintre cele mai fantasmagorice ale acestor guvernanți analfabeți economici.
 
Propunerile de modificare ale Ordonanței 114, modificate, astăzi, în ședința de Guvern, sunt o nouă iluzie vândută românilor. Vorbim despre un nou indice de raportare a dobânzilor bancare care să fie luat în calcul la calculul ratelor bancare, care se va dovedi și de această dată o iluzie pentru românii care încă mai speră ca acest Guvern să revină la o politică stabilă și echilibrată care să reducă riscurile economice și ratele la bancă prin scăderea dobânzilor bancare.”, a declarat Ionel Dancă.

 


Accesează: