Evenimentul Zilei > Actualitate > Ore de cricket, în școlile din Timișoara
Ore de cricket, în școlile din Timișoara

Ore de cricket, în școlile din Timișoara

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv Banatul, din Timişoara, vor învăţa la şcoală să joace cricket, aceasta fiind cea mai nouă disciplină sportivă pentru care pot opta.

În Timişoara, cricketul se practică de ani buni, aici existând exchipe formate din indieni veniţi la studii şi care au adus cu ei tradiţia împământenită în ţările fostului imperiu britanic. 
În baza unui parteneriat semnat între Inspectoratul Şcolar Timiş, Liceul cu Profil Sportiv Banatul, Banat Lions Cricket Club şi Cricket România, în următorul an şcolar în unitatea şcolară cu profil sportiv vor fi formate patru echipe de juniori (două echipe de elevi de gimnaziu şi două de tineri de liceu) care vor juca cricket.
„E o disciplină sportivă interesantă, tot ce e nou va prinde, iar copii vor fi interesaţi de această disciplină sportivă", a declarat Marius Ciocu, directorul liceului.
Şcoala a primit deja, sub formă de donaţie, echipamentul de kwik cricket (mai uşor de utilizat, fiind din plastic uşor de mânuit). Pe viitor, cei mai buni jucători vor fi aleşi pentru realizarea unei echipe naţionale de cricket.
„Vor avea loc mai multe cursuri de formare pentru profesorii de educaţie fizică din judeţ pentru a deveni antrenori şi arbitri ai acestui sport. În 2011 vrem să avem şi o echipă feminină în Banat”, a declarat Mihai Gaiţă, preşedintele Clubului Banat Lions Cricket.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: