Prim-ministrul României susține că Adrian Streinu-Cercel a trebuit schimbat din Comisia anti-COVID în urma declarațiilor sale, care, în opinia lui, sunt ”inacceptabile”.

”A fost schimbat în urma mai multor declaraţii publice, iar ultima declaraţie publică a fost inacceptabilă. Declaraţia cu aşa-zisul plan propus, care, practic, i-ar fi introdus pe părinţii şi bunicii noştri în carantină, în care se vorbea inclusiv de ruperea de familii, lucruri care sunt inacceptabile, ca să nu mai vorbesc de alte măsuri care erau cuprinse în acel aşa-zis plan.

Comunicarea publică, mai ales în vreme de criză şi mai ales din partea unei persoane care deţinea, repet, o funcţie importantă, preşedintele comisiei care funcţiona la nivelul Ministerului Sănătăţii, în bătălia anti-COVID, sunt extrem de grave, pentru că ele produc efecte emoţionale, ele afectează psihic categorii ample de persoane şi prezentarea unor astfel de măsuri, care nu au nici o legătură şi care nu sunt acceptate de autorităţi şi de guvern creează efecte extrem de negative”, a declarat premierul la Antena 3.

Ludovic Orban a ținut să amintească și că ”Domnul Cercel a mai făcut declaraţii publice legate de testarea în masă, cu teste rapide, care nu au precizie de sută la sută şi care ar fi riscat să genereze efecte extrem de negative privitoare la percepţia”.

”Nu poţi să accepţi ca să foloseşti nişte teste în care din 100 de cetăţeni care sunt diagnosticaţi negativ ca fiind sănătoşi să fie o eroare, 20 să fie pozitivi şi ei să fie consideraţi sănătoşi şi să li se permită, practic, prin diagnosticul care li se pune, să se mişte liber, să li se dea posibilitatea să infecteze pe alţii.

Nu a fost nimic personal, şi astăzi, la reuniunea Consiliului personal de suport tehnico-ştiinţific, a fost prezent şi dl Streinu Cercel şi de fiecare dată când a fost necesar, am colaborat şi vom colabora şi de acum, dar, pe de altă parte, nu îşi poate permite un om care deţine o calitate oficială şi chiar funcţia de preşedinte să comunice public şi să prezinte într-un mod care să creeze efecte atât de negative în percepţia publică”, a mai punctat Ludovic Orban în aceeași emisiune.