Evenimentul Zilei > Actualitate > Orașul din România luat cu asalt de cerșetori. Autoritățile dau neputincioase din umeri
Orașul din România luat cu asalt de cerșetori. Autoritățile dau neputincioase din umeri

Orașul din România luat cu asalt de cerșetori. Autoritățile dau neputincioase din umeri

În Zalău, județul Sălaj, cerșetorii sunt atât de mulți încât autoritățile locale au început să discute în Consiliul Local despre această problemă, în căutarea de soluții.

Unul dintre consilierii locali, Otto Haller, de la PNL, s-a plâns că oriunde merge în oraș, vede numai cerșetori, încă de la primele ore ale dimineții și că acest fapt nu este unul normal pentru un oraș istoric, cum este Zalăul. Haller a mai spus că a întrebat la Poliția Locală despre măsurile întreprinse dar răspunsul primit a fost ”că ei nu au ce face”. ”Dimineața la Pediatrie, cinci-șase femei vin cu copilașii, în fiecare zi, acolo … Acum pentru prima dată vă atrag atenția și vă rog să luați femei în cazul unei femei care cerșește, cu un nou năîscut în brațe, de dimineața de la șapte și până seara la opt. Nu știu, trebuie găsit ceva, pentru că e păcat de copilașii ăia, care o însoțesc. Fenomenul văd că se răspândește folosind nou născuți, nu mai folosesc minori, folosesc bebeluși, ca a doua zi să fie la spital, unde revine și cerșește bani pentru medicamente, dar pe lângă asta vezi că vorbește la telefonul mobil, în timp ce soțul sau partenerul stă mai încolo și fumează”, a spus Haller în cadrul cadrul ședinței Consiliului Local Zalău.

Primarul municipiului a fost și el iritat de subiect și i-a spus șefului Poliției Locale Zalău, că dacă nu este în stare să combată fenomenul, atunci mai bine ar angaja o firmă de pază, care ar fi mult mai eficientă. ”Noi vrem să vedem ce se întâmplă, ce măsuri specifice luați, dacă tot vorbim de Poliție, ori dacă vă depășește situația, atunci să găsim o firmă de pază”.

Singura măsură întreprinsă de autoritățile locale a fost aceea de a monta mai multe pancarte, prin care cetățenii sunt atenționați să nu încurajeze acest fenomen.