Dacă te-ai săturat până peste cap de smoothies și te întrebi dacă blenderul tău este bun și la altceva, atunci ai venit la locul potrivit. Avem pentru tine câteva idei noi de încercat. Toți avem aparate de bucătărie care stau nefolosite în debara sau pe un raft plin de praf, însă un blender nu trebuie să pățească la fel.

Cocktailuri pentru o seară cu prietenii, supe pentru un prânz rapid și sănătos și sosuri pentru chipsurile pregătite pentru seara de film, toate pot fi făcute la blender prin apăsarea unui singur buton.

Cocktailuri

Nu ai nevoie de un kit specializat de cocktail-uri pentru a reuși să prepari un amestec delicios. Dacă ai fost pus să te ocupi de băuturile pentru o petrecere, amestecarea mai multor ingrediente într-un blender este o metodă ușoară prin care poți face asta. Pune în blender alcool, gheață și ceva fructe pentru aromă și ai făcut un cocktail simplu și rapid. De exemplu, un daiquiri cu căpșuni congelate are doar patru ingrediente și este un răcoritor perfect pentru o sete de vară.

Amestec pentru clătite

O modalitate ușoară de a te asigura că clătitele tale sunt perfecte și lipsite de cocoloașe este să soliciți ajutorul unui blender. Dacă vrei să faci un efort suplimentar, combină fructe de vară cu zahăr pentru o pastă delicioasă în loc de topping. Clătitele proteice sunt modalitatea perfectă de a-ți începe ziua sau de a-ți stimula energia.

Unturi de nuci

Unge-ți pâinea prăjită cu ceva special, precum un unt de arahide de casă. Spread-urile delicioase de acest tip sunt ușor de făcut și pot fi o opțiune excelentă pentru vegetarienii care caută ceva inedit. Poți amesteca totul în blender până obții consistența dorită, să aromatizezi exact cum îți place și să păstrezi totul la frigider până este nevoie. Aceste unturi de nuci pot fi făcute în doar câteva minute.

Supe

Dacă ți-e poftă de o supă cremă, apelează din nou la blender. Supele sunt o mâncare extrem de versatilă și ușor de adaptat pentru toate anotimpurile și ocaziile. Odată ce ai reușit să faci una, te vei întreba cum ai supraviețuit fără ele. De exemplu, o supă cremă de cartofi dulci copți și morcovi îți oferă nutrienții necesari pentru o zi și este un prânz excelent.

Înghețată

Dacă ți-e poftă de o înghețată cremoasă doar cu ingredientele tale preferate, află că nu ai nevoie de un aparat de înghețată. Ia un blender, amestecă ingredientele și îngheață! Lasă blenderul să facă munca grea, iar rezultatele vor fi la fel de gustoase și cremoase ca în cazul unei înghețate făcute cu un aparat special.

Sosuri

Pesto, hummus de casă, sosuri pentru paste și o serie întreagă de dressinguri ușoare pentru salate sunt doar la un pas distanță de tine. Tot ce e nevoie să faci este să selectezi ingredientele și să le amesteci în blender. Gustările nu au fost niciodată mai ușoare de atât.

Falafel

Falafel poate părea o opțiune de prânz destul de greu de făcut, dar surpriză! Este surprinzător de ușor. Ardeii, condimentele și alte ingrediente combinate în blender reprezintă baza de lucru. Trebuie doar să modelezi amestecul sub formă de bile și să le coci. Aceste gustări ușoare sunt perfecte alături de pitta, burgeri vegetarieni sau un platou de gustări.

Budincă

Blenderul tău nu este de obicei primul lucru care să îți vină în minte atunci când te gândești să pregătești un desert. Totuși, acest aparat priceput și bun la toate va face cea mai cremoasă, cea mai netedă și cea mai moale budincă pe care ai mâncat-o vreodată. Ai încercat vreodată budincă de ciocolată, unt de arahide și avocado? Această rețetă simplă și inedită nu îți ba da bătăi de cap dacă bagi totul la blender.