Evenimentul Zilei > Social > Sorin Oprescu s-a răzgândit. Vezi cine şi cum ar putea gestiona stadionul „Naţional Arena”
Sorin Oprescu s-a răzgândit. Vezi cine şi cum ar putea gestiona stadionul „Naţional Arena”

Sorin Oprescu s-a răzgândit. Vezi cine şi cum ar putea gestiona stadionul „Naţional Arena”

Se va organiza licitaţie publică, iar operatorul va trebui să-şi asume toate costurile legate de exploatarea şi întreţinerea stadionului. Asta prevede noul studiu de oportunitate pe baza căruia se va organiza licitaţie de concesionare a stadionului Naţional Arena. Consilierii generali ai Capitalei au respins din nou proiectul.

UPDATE: 18.20- Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins, miercuri, proiectul de hotărâre privind asigurarea managementului Stadionului Naţional Arena.
Nemulţumit de decizia consilierilor generali din grupul majoritar PDL-PNG-PRM, primarul general Sorin Oprescu a avertizat că data viitoare va afişa pe toţi pereţii primăriei „toate pilele care au venit să ceară magazine şi spaţii comerciale la stadion”.
Viceprimarul PDL al Capitalei, Mircea Raicu, a motivat votul negativ dat acestui proiect prin faptul că documentul nu a fost distribuit pentru studiu consilierilor generali. „Nu este vina noastră, eu personal am cerut proiectul de hotărâre înainte de şedinţă şi nu l-am obţinut”, a spus Mircea Raicu.

El declara înainte de începerea şedinţei de consiliu că „aşa cum arată proiectul, domnul Oprescu plănuieşte operaţiunea gazonul 2″. Raicu a menţionat că grupul pe care îl reprezintă susţine proiectul de a delega managementul stadionului, dar nu în condiţiile în care vrea domnul Oprescu să se întâmple acest lucru. Nu este vorba despre orgolii, vrem doar să evităm un nou eşec ca acela de la inaugurarea stadionului”.
„Majoritatea din CGMB nu a cerut altceva decât concesionarea către o firmă specializată, al cărui nume să garanteze că poate administra un stadion ca Naţional Arena. Nici până în ziua de astăzi domnul primar nu a venit cu soluţii concrete. În plus, condiţiile trebuie să fie avantajoase, atât pentru firma care preia managementul, cât şi pentru municipalitate”, a mai spus viceprimarul Capitalei.
Concesiune respinsă de patru ori 
După ce a propus de patru ori aleşilor generali ai Capitalei un contract de management al stadionului care era păgubos pentru Municipalitate, edilul-şef a refăcut proiectul de hotărâre de consiliu care prevede atribuirea contractului de concesiune a stadionului Naţional Arena.
În ceea ce priveşte redevenţa pe care o va plăti concesionarul, în timp ce iniţial s-a făcut un plan în urma căruia Municipalitatea avea de câştigat doar din al cincelea an de exploatare şi numai dacă administratorul avea profit, acum edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, propune ca redevenţa să fie calculată „prin aplicarea unei cote procentuale la profitul operaţional obţinut, fără ca valoarea anuală a redevenţei să fie, în toate cazurile, mai mică de un anumit plafon valoric”, se specifică în noul contract propus de primaril general Consiliului General al Muncipiului Bucureşti
Licitaţie de maximum două ori. După, încredinţare directă
Potrivit documentului, semnat de directorii Primăriei Capitalei, contractul de management al Arenei Naţionale va fi atribuit prin licitaţie. Totuşi, dacă la prima procedură nu se depun cel puţin trei oferte, iar nici din a doua încercare nu vor fi firme interesate să se ocupe de managementul stadionului, Municipalitatea va concesiona stadionul prin încredinţare directă.
Documentul va fi discutat în şedinţa Consiliului General de astăzi, iar dacă va fi aprobat, pe baza acestui act se la elaborta caietul de sarcini.

Principalele prevederi alea contractului:

  • pentru asigurarea succesului organizării şi desfăşurării unor evenimente de referinţă, se relevă necesitatea ca managementul operaţional al stadionului să fie făcut în mod profesionist de către un operator specializat, recunoscut pe plan internaţional, cu o bogată experienţă în organizarea de evenimente sportive, culturale sau de orice natură
  • să aibă know-ul şi puterea financiară corespunzătoare pentru atingerea acestui scop
  • să aibă experienţă în ceea ce priveşte organizarea de evenimente şi gestionarea unor arene asemănătoare
  • să prezinte un plan de marketing, de vânzări şi o strategie de finanţare care să maximalizeze vânzările
  • concesionarul va trebui să se ocupe de întreţinerea stadionului şi ca acesta să funcţioneze optim
  • să promoveze stadionul în afara ţării
  • trebuie să demontreze că poate colabora cu agenţi, operatori şi intermediari internaţional de referinţă în domeniul cultural, sportiv şi divertisment
  • perioada contractului va fi de 49 de ani

VEZI AICI proiectul de hotărâre propus de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
CITIŢI ŞI:

  • Sorin Oprescu se pregăteşte să dea "Naţional Arena" de pomană 
  • Naţional Arena, stadion de 234 de milioane de euro cu gazon de doi lei! Oprescu zice că a fost acceptabil. VEZI IMAGINI JENANTE
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: