Oprescu: „Nu vreau să fiu maimuţa lui Miron Mitrea!“

Oprescu: „Nu vreau să fiu maimuţa lui Miron Mitrea!“

Doctorul refuză să fie şeful de campanie a lui Miron Mitrea şi aşteaptă argumentele pentru care i se refuză candidatura la Primăria Capitalei.

Ca să nu mai candideze independent, Mircea Geoană îi va propune lui Sorin Oprescu să fie şeful de campanie pe Bucureşti. Cu alte cuvinte, să fie pentru Miron Mitrea ceea ce este Liviu Negoiţă pentru Vasile Blaga: o locomotivă electorală.

„Trebuie să avem o discuţie ca între colegi. Până la urmă, cred că nu e nimeni atât de orbit de politică încât să nu-şi dea seama că interesul partidului trebuie să primeze“, a comentat Geoană hotărârea lui Oprescu de a candida independent, chiar şi după ce numele lui Miron Mitrea a fost pus în circulaţie drept candidat al PSD.

„Până acum nu m-a căutat Geoană. Când aveau nevoie de mine mă găseau toţi imediat. Acum nu mă mai găsesc“, ne-a declarat Sorin Oprescu. Acesta a adăugat că nu-l interesează poziţia de şef de campanie pe Bucureşti. „Să nu încerce aşa ceva, că nu merge. Ce sunt eu, un fel de maimuţă? Să zică lumea: fiţi atenţi că a venit Mitrea cu maimuţa?“ a comentat Oprescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

El susţine că doreşte să participe la şedinţa Comitetului executiv. „Vreau să aud argumentele pentru care nu trebuie să candidez şi trebuie să candideze altul. La urma urmei, eu nu cer funcţii, cer să mă duc la o bătălie pentru partid. După discuţia de vineri voi decide dacă voi candida independent sau nu“, a spus Oprescu. Mitrea renunţă dacă Oprescu merge independent Declaraţia sa cu privire la candidatura independentă a fost tratată de liderii PSD ca o simplă ameninţare. Miron Mitrea nici nu a luat-o în serios. „Eu sunt convins că PSD nu va avea doi candidaţi. Nu putem merge cu două candidaturi. Nu cred că un om serios se poate juca astfel cu candidaturile“, a declarat Mitrea relaxat. Cu toate acestea, el nu a uitat să adauge că va renunţa la candidatură dacă Oprescu va merge independent.

Pentru ziua de azi este aşteptată o şedinţă a conducerii PSD Bucureşti. Aici, Marian Vanghelie ar urma să-şi anunţe retragerea şi să avanseze propunerea ca Miron Mitrea să fie candidatul. Şeful PSD Sector 1, Dan Tudorache, este de altă părere: „Nu va mai avea loc nicio şedinţă la Bucureşti. Vineri mergem în Comitetul Executiv cu propunerea pe care am validat-o, şi anume Marian Vanghelie“.

Discuţiile pentru desemnarea candidatului PSD la Capitală vor fi tranşate mâine la şedinţa Comitetului Executiv. Potrivit preşedintelui PSD, Mircea Geoană, la reuniunea CEx va fi invitat şi Sorin Oprescu. Având în vedere susţinerea manifestată pentru Oprescu din partea unor lideri mai vechi, precum Ion Iliescu şi Nicolae Văcăroiu, discuţiile se anunţă aprinse. HREBENCIUC, INTERMEDIAR Cozmin Guşă s-a întâlnit cu Miron Mitrea

Miron Mitrea şi Viorel Hrebenciuc i-au făcut luni după-amiază o vizită lui Cozmin Guşă la sediul PIN. „După ce au văzut că apar în sondaje, multe partide m-au contactat“, a comentat Guşă, confirmând întâlnirea. El a refuzat să dezvăluie conţinutul discuţiilor. La rândul său, Miron Mitrea a confirmat că s-a întâlnit cu liderul PIN. El spune că nu i-a propus lui Guşă niciun aranjament electoral pentru turul al doilea.

„Pactul de neagresiune l-am făcut mai de mult“, a comentat Mitrea. Mircea Geoană nu vede „nimic nefiresc“ în întâlnirea respectivă. „În această perioadă, toată lumea vorbeşte cu toată lumea. Haideţi să fim puţin serioşi. Vorbesc candidaţii între ei, îşi iau pulsul, îşi iau tensiunea, îşi iau înălţimea, îşi iau procentele“, a comentat Geoană, recunoscând indirect că Mitrea va fi candidatul PSD la primărie.