Florin Roman, în calitatea sa de deputat în Parlamentul României, a depus un proiect de lege bombă. Toți bugetarii ieșiți la pensie, dar care s-au angajat din nou la stat vor primi o pensie la nivelul salariului minim pe economie.

„Există o decizie a Curţii Constituţionale legate de alte încercări anterioare de a reglementa acest aspect, care spune că nu poţi interzice dreptul la muncă. Nici nu intenţionez. Propunerea mea nu este să eliminăm pensiile obţinute în paralel cu salariul, ci să le plafonăm la nivelul salariului minim pe economie pentru perioada cât tânărul pensionar este angajat la stat.”, a declarat deputatul.

Un studiu de impact realizat demonstrează că legea va avea efecte și asupra deținătorilor de pensii speciale care lucrează și în instituții ale statului.

Precizarea este importantă în contextul în care un mare număr de foşti angajaţi ai MAI, mai ales unii care au avut funcţii de conducere, au fost reangajaţi la stat după ce au ieşit la pensie. La nivel local, aceştia sunt angajaţi la primării, la Instituţia prefectului, în instituţiile deconcentrate sau la consiliul judeţean. 

Florin Roman a precizat că această lege s-ar aplica pentru aproximativ 100.000 de români: „Majoritatea lor sunt foşti angajaţi din Poliţie, din servicii secrete, din Armată şi din sistemul de Justiţie care a doua zi s-au întors la stat, ca angajaţi. Este o situaţie pe care nu o mai putem tolera. Este pentru prima dată când propunem limitarea pensiei şi nu interdicţia de cumulare care este neconstituţională.”, informează G4media.ro.

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: