Evenimentul Zilei > International > Primarul oraşului New York, de partea imigranţilor ilegali din SUA
Primarul oraşului New York, de partea imigranţilor ilegali din SUA

Primarul oraşului New York, de partea imigranţilor ilegali din SUA

Actuala politică a vizelor din SUA, care împiedică persoane calificate să se stabilească pe teritoriul american, este o "sinucidere colectivă", apreciază primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, citat de CNN.

Politica în problema imigraţiei sabotează economia SUA, spune primarul. "Numesc asta o sinucidere colectivă, şi chiar cred cu adevărat acest lucru", a precizat Michael Bloomberg, în cadrul unui Forum asupra imigraţiei. Primarul, un susţinător fervent al reformei imigraţiei, a declarat că restricţiile actuale reprezintă un handicap pentru Statele Unite, în competiţia internaţională, din ce în ce mai acerbă, pentru atragerea de talente şi persoane mai bine pregătite.
Primarul New York-ului a atras, de asemenea, atenţia asupra faptului că dintr-un milion de noi rezidenţi admişi în fiecare an în SUA, numai 15% obţin vize pentru a răspunde nevoilor economice ale ţării. Restul de 85% beneficiază de vize din motive familiale sau personale.
Bloomberg se opune construirii unui gard de-a lungul frontierei SUA, dintre Texas şi Mexic, ca o modalitate de opri imigraţia ilegală şi, pe de altă parte, susţine oferirea unor burse de şcolarizare pentru copiii imigranţilor, pentru că acesta este viitorul Americii. "Trebuie să ne gândim când luăm acetse decizii ce este mai bine pentur ţară, chiar dacă aceste lucri nu ne fac bine în carieră", a spus Bloomberg, referindu-se la disputele pe aceasta temă, dintre politicieni, în perioada pre-electorală.
Operaţiune contra imigranţilor ilegali
Peste 2.900 de imigranţi ilegali, cu antecedente judiciare, au fost arestaţi în SUA, în cea mai vastă operaţiune de acest gen realizată până acum în această ţară.  Administraţia federală pentru vămi şi imigraţie a anunţat că operaţiunea, la care au participat 1.900 de agenţi, s-a desfăşurat în toate statele americane, în această lună.
Între cele 2.901 de persoane arestate, 1.282 au suferit deja multiple condamnări, iar peste 1.600 au executat pedepse pentru diferite fapte, de la atacuri armate şi tentative de asasinat, la sechestrări de persoane şi trafic de droguri.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: