Omul care a confiscat metroul și a blocat Bucureștiul explică. Când faci asta, nu te aștepți la ceva bun

Omul care a confiscat metroul și a blocat Bucureștiul explică. Când faci asta, nu te aștepți la ceva bun

Liderul de sindicat care a stat în spatele mișcării de proteste de la metrou, Ion Rădoi, a explicat care sunt marile nemulțumiri.

BucureștiulIon Rădoi, preşedintele Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), a vorbit despre inițiativa extremă avută, vineri. În urma căreia Metrorex nu a putut funcționa, iar Bucureștiul a fost paralizat. El a explicat că la mijloc n-ar fi interesele financiare din jurul spațiilor comerciale. Ci disponibilizări și reduceri salariale, care au creat nemulțumiri.

Liderul de sindicat Ion Rădoi a explicat motivul grevei de la metrou

„Când spui că disponibilizăm oamenii şi micşorăm salariile, nu te aştepţi la ceva bun. Când te lasă fără loc de muncă, când te lasă fără salariu, adică o reducere de 25%, nu prea poţi să accepţi. Iată că au trecut câteva zile, cam intuiam eu, dar nu eram sigur până unde merg sindicalișrii şi iată că s-a întâmplat”. A spus liderul de sindicat pentru Agerpres.

„Că ei (n.r. - Ministerul Transporturilor) vor să o rostogolească spre tot ce înseamnă societatea asta comercială a sindicatului, cu spațiile, asta e altă treabă. E o minciună. Ei au speculat politic. Şi povestea cu acea societatea are rolul ei, că nici pe aceea nu o vom lăsa, dar acolo e un proces de 3-4 ani de zile în cel mai rău caz.” A mai afirmat Rădoi, care a continuat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acesta este motivul protestului”

„Deci nu are legătură (n.r. - cu protestul). Ce arde acum e faptul că nu avem oameni pe care trebuie să-i punem pe Magistrala 5, după atâta aşteptare, şi se pare că acum am ajuns într-o problemă drastică şi pe Magistrala 2. Pe lângă asta, vor să mai taie şi din drepturi, venituri care ar veni către salariaţi, pentru că ei muncesc şi zi şi noapte, şi sfârşit de săptămână, şi de sărbători.

Acesta este motivul protestului. Că acum au venit şi cu pleaşca asta, să forţeze (n.r. - eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou), este pentru că directorul general a fost administrator pe la Piaţa Obor şi el este obişnuit să-şi facă afaceri”. A conchis liderul de sindicat.