Cazurile de infectare cu coronavirus au scăzut, la nivel global, în această săptămână. Un raport al OMS arată, însă, că numărul de cazuri confirmate cu noul virus este încă ridicat. În Brazilia au fost raportate cele mai multe cazuri de coronavirus în această săptămână.

OMS anunță că în anul curent se vor raporta mai multe cazuri de deces decât în 2020, pe fondul infectărilor cu noul coronavirus, potrivit antena3.ro.

Europa a înregistrat cea mai mare scădere a cazurilor Covid-19

Cazurile de infectare cu coronavirus au scăzut cu 12%, la nivel global, în această săptămână față de cea anterioară.

Europa este cea care a înregistrat cea mai semnificativă scădere a cazurilor Covid-19 din întreaga lume. Statele europene au raportat, în total, cu 26% mai puține cazuri de infectare decât săptămâna trecută.

„Toate regiunile au raportat o scădere a cazurilor noi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi a fost similară cu săptămâna precedentă”, transmite OMS.

La nivel global, cazurile confirmate Covid-19 au înregistrat o creștere semnificativă, luna trecută.

Cazurile de infectare cresc în Brazilia

Brazilia a înregistrat creșteri ale cazurilor de coronavirus față de săptămâna trecută, în ciuda scăderii numărului de infectări la nivel global. 437.000 de cazuri confirmate s-au raportat în această săptămână, ceea ce înseamnă o creștere de 3% față de săptămâna anterioară.

„COVID-19 a luat deja peste 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, care se anunță a fi mult mai mortal decât primul”, a spus șeful OMS.

Numărul deceselor în rândul copiilor din Brazilia, pe fondul pandemiei de coronavirus, a crescut alarmant. Medicii discută despre o nouă tulpină, de două ori mai contagioasă decât prima și care poate reinfecta persoane care au trecut deja prin boală.

Infecționiștii specialiști care studiază noua tulpină a coronavirusului au transmis că, în cazul de față, este vorba despre varianta P.1 a noului virus, care este mult mai periculoasă decât varianta tipică a acestuia. Ea își are rădăcinile în Brazilia și este de două ori mai contagioasă decât prima tulpină a coronavirusului.