Ofiţerii ruşi, prea graşi pentru noile uniforme

Ofiţerii ruşi, prea graşi pentru noile uniforme

Armata rusă a avertizat astăzi că mulţi dintre ofiţerii săi riscă să nu încapă în noile uniforme, concepute de un stilist cunoscut de la Moscova, relatează AFP.

Peste 30% dintre ofiţerii superiori sunt supraponderali, iar forma fizică a altor 25% a fost declarată drept "nesatisfăcătoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Viaceslav Sedov.

El a admis că acest lucru reprezintă o problemă în condiţiile înlocuirii uniformelor cu unele noi, "mai îndrăzneţe şi mai elegante".

Excesul de greutate a fost constatat în cazul a numeroşi dintre ofiţeri în timpul testelor sportive realizate în ultimele două luni, care presupuneau parcurgerea unei distanţe de un kilometru în mai puţin de patru minute şi a 100 de metri înot în 3 minute şi 45 de secunde, a adăugat purtătorul de cuvânt. Cei a căror formă fizică nu a fost corespunzătoare au primit instrucţiuni să facă exerciţii fizice regulate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin a asistat în 23 februarie la o paradă în care au fost prezentate noile uniforme create de stilistul Valentin Iudaşkin, cunoscut pentru ţinutele realizate pentru starurile din showbiz-ul rus.

Rusia postsovietică a înlocuit pentru prima dată uniformele Armatei Roşii la mijlocul anilor '90, spre nemulţumirea militarilor ruşi, care considerau că noile haine le imită pe cele ale "republicilor bananiere" din America Latină. Verdele tern al uniformei sovietice a cedat atunci locul unui verde mai închis şi vulturului bicefal, simbol al noii Rusii.

"Uniforma lui Iudaşkin reia stilul şi confortul oferit de cea a Armatei Sovietice", potrivit lui Sedov.

(15:45)