Evenimentul Zilei > Actualitate > Oficiul de Luptă Antifraudă: Suspiciuni de fraudă la Primăria Capitalei
Oficiul de Luptă Antifraudă: Suspiciuni de fraudă la Primăria Capitalei

Oficiul de Luptă Antifraudă: Suspiciuni de fraudă la Primăria Capitalei

Primăria Capitalei ar putea pierde nu mai puţin de 112,2 milioane de euro primiţi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru reabilitarea şcolilor, după ce inspectorii Oficiului de Luptă Antifraudă au descoperit nereguli la o licitaţie organizată cu patru ani în urmă pentru reabilitarea a 11 şcoli.

Concret, Primăria Capitalei ar putea pierde tot împrumutul dacă nu va returna, până pe 20 octombrie, instituţiei financiare 5,5 milioane de euro (adică 4,7 milioane de euro din prima tranşă de împrumut la care se adaugă 500.000 de euro reprezentând dobândă.
BEI a cerut municipalităţii returnarea sumei alocate pentru refacerea a 11 şcoli din Capitală, după ce Oficiul de Luptă Antifraudă a descoperit mai multe nereguli în organizarea, în 2006, a licitaţiei în urma cărora au fost atribuite contractele de reabilitare.
Dacă Municipalitatea nu va returna cei 5,2 milioane de euro, atunci va trebuie să înapoieze toţi cei 63 de milioane de euro împrumutaţi până acum de la BEI pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ, plus dobânzile aferente, şi nu va mai primi restul de 49,2 milioane prevăzuţi în acelaşi scop.
Mai mult, toate finanţările BEI pentru şcolile şi grădiniţele din Bucureşti, dar şi cele pentru staţia de epurare a apei de la Glina, sunt blocate, a anunţat, astăzi, primarul general Sorin Oprescu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News