Evenimentul Zilei > Actualitate > O zi din viaţa lui Cătălin Voicu: vizitat de preot, aşteptat de procurori
O zi din viaţa lui Cătălin Voicu: vizitat de preot, aşteptat de procurori

O zi din viaţa lui Cătălin Voicu: vizitat de preot, aşteptat de procurori

În aşteptarea momentului în care va fi prezentat de anchetatori instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de influenţă, senatorul PSD a cerut să se spovedească pe patul de spital.

Nimic şi nimeni, nici măcar vreun procuror anticorupţie, nu i-a deranjat, ieri, liniştea senatorului PSD Cătălin Voicu, internat la Secţia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Rezerva sa de la etajul 11 a fost păzită în permanenţă de doi bodyguarzi personali şi de un paznic, angajat al spitalului.
Postaţi la intrarea în secţie, aceştia aveau ca misiune, printre altele, să închidă uşile holului principal după fiecare pacient care intra sau ieşea.
O femeie care fusese să-şi viziteze o rudă internată aici ne-a mărturisit că, în cursul după-amiezii, senatorul Voicu a primit vizita unui preot. Ceva mai târziu, pe la 17.30, în spital a intrat şi fiica acestuia. La vederea fotoreporterilor şi a camerelor de filmat, ea a ocolit clădirea şi a urcat în rezerva tatălui său pe altă intrare, însoţită de un paznic.
O parte dintre pacienţii internaţi la etajul 11 n-aveau habar că au un „coleg” atât de cunoscut. „Am văzut televiziunile în faţă, dar nu ştiam ce se întâmplă. Şi cum, e bolnav? Dă boala-n toţi când vine vorba de arest”, spune unul dintre aceştia, cu un zâmbet ironic în colţul gurii.
Afecţiunea lui Voicu: „Reală şi ţinută sub control”
În aşteptarea anchetatorilor, Voicu va fi examinat din nou de medici astăzi, în cea de-a treia zi de la internare. Practic, medicii ar urma să stabilească dacă acesta poate fi externat.
„În momentul de faţă, pacientul se află sub tratament. Totodată, se face monitorizarea parametrilor cardio- vasculari. Când aceştia vor ajunge la normal, va fi externat”, a precizat Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.
„Afecţiunea este reală şi este ţinută sub control”, a dat asigurări chiar şeful Secţiei de Cardiologie a spitalului, medicul Mircea Cinteză, membru PDL.
Apoi a ţinut să adauge: „Evoluţia sa este acceptabilă. Din păcate însă, domnul Voicu poate lua decizii pe cont propriu. A luat deja una greşită părăsind ieri (miercuri) spitalul”.
Căşuneanu şi Isac, în faţa procurorilor
Între timp, procurorii au continuat audierile în dosarul în care Voicu este acuzat de trafic de influenţă. Primul a dat ochii cu anchetatorii omul de afaceri Costel Căşuneanu, care a recunoscut că i-a dat senatorului nu 260.000 de euro, aşa cum s-a spus, ci doar 200.000 de euro, pe care îi vrea însă înapoi, pentru că au fost oferiţi „cu titlu de împrumut”.
El a explicat că Voicu ar fi trebuit, de fapt, să-i returneze întreaga sumă în decembrie anul trecut şi că asta nu s-a mai întâmplat deoarece senatorul „a fost săltat de pe stradă”.
Spre deosebire de Căşuneanu, care are statut de învinuit în dosar, generalul SIE în rezervă Adrian Isac (care, potrivit interceptărilor realizate de anchetatori, ar fi discutat cu senatorul Voicu despre o posibilă arestare a afaceristului Marius Locic) a dat cu subsemnatul la DNA în calitate de martor.
Poliţiştii lui Voicu rămân pe funcţii
Cât despre membrii „reţelei” pe care senatorul PSD şi-a făcut-o în poliţie, aceştia vor rămâne pe funcţii, cel puţin până la finalizarea anchetei DNA. Asta, în ciuda asigurărilor date, ieri, de ministrul Vasile Blaga că toţi vor fi daţi afară.
De fapt, la scurt timp după ce a făcut această declaraţie pentru cotidianul „Gândul”, ministrul a precizat pentru EVZ că, la Inspectoratul General al Poliţiei, va fi declanşată o anchetă internă după ce adjunctul şefului poliţiei, Mihai Călinescu (indicat de procurori drept un fidel executant al ordinelor lui Voicu), se va întoarce din concediul medical în care a intrat după ce a fost audiat de anchetatori.
„În plus, trebuie să aşteptăm documente şi probe de la DNA, unde ancheta este în desfăşurare”, a explicat şi şeful polţiei, chestorul Petre Tobă. 
„Vom declanşa o anchetă internă, după ce adjunctul şefului poliţiei, Mihai Călinescu, se va întoarce din concediul medical. Pentru că nu poţi cerceta un om bolnav, în concediu”, VASILE BLAGA, ministrul administraţiei şi internelor