Conform Digi 24, Vulcănescu nu se consideră responsabil pentru inoperabilitatea sistemului de carduri de sănătate. „Nu iau în calcul să demisionez”, a spus președintele CNAS, conform sursei citate.

În contextul acestui scandal, Viorica Dăncilă a cerut joi atât demisia lui Vulcănescu, cât și a purtătorului de cuvânt Daniel Osmanovici, care a spus că „oamenii mor și cu sistem, și fără”.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a reacționat și a încercat să explice situația într-o intervenție la RFi.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu este în subordinea Ministerului Sănătății, iar sistemul informatic este gestionat doar de către cei de la CNAS. Dar pentru că sistemul informatic deservește partea de sănătate publică, sistemul public de sănătate, cu siguranță ne interesează ce s-a întâmplat. Am cerut un raport asupra posibilelor probleme care au apărut. Acum 17 zile mi s-a spus că se va da un reset sistemului, pentru că există niște blocaje care trebuie înlăturate. Mi s-a spus că astăzi, până în prânz, voi primi un raport asupra a ceea ce s-a descoperit în plus”.

Promisiunea președintelui Casei a fost că de luni, sistemul va începe să funcționeze normal, dar din punctul meu de vedere, nu este suficient. Au fost foarte multe discuții pe această temă, a fost făcut un audit care a scos în evidență faptul că sistemul are nevoie de mentenanță. Aștept și un raport asupra măsurilor pe care CNAS le va implementa imediat, pentru a putea rezolva această problemă”, a explicat ministrul.

Chestionată pe tema demiterii șefului CNAS, Sorina Pintea a replicat: „Voi face o propunere doamnei prim-ministru și vă rog să-mi permiteți să nu dezvălui acum ce propunere îi voi face doamnei prim-ministru”.

Întrebată dacă este vorba nominal de Răzvan Vulcănescu, ministrul Sănătății a răspuns: „Sigur că da, este vorba de postul de șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar eu cred că trebuie întâi să vedem care au fost cauzele care au dus la blocajul acestui sistem atât de mult timp”.