O școală în care învățau 134 de elevi și preșcolari a ars în totalitate în Bacău

O școală în care învățau 134 de elevi și preșcolari a ars în totalitate în Bacău

O şcoală în care învăţau 134 de elevi din localitatea băcăuană Brătila, a ars în totalitate în urma unui incendiu. Imobilul avea peste 600 de metri pătraţi, și a fost reabilitat în urmă cu cinci ani.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 de către un localnic, care a observat cu întârziere acoperişul cuprins de flăcări. Incendiu a izbucnit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică într-un moment în care nu era nimeni în imobil, informează Mediafax.

"În momentul în care pompierii au ajuns la locul incendiului, întregul acoperiş era cuprins de flăcări. Intervenţia s-a desfăşurat cu dificultate, în condiţiile în care în zonă nu există nicio sursă de apă, echipajele fiind nevoite să alimenteze maşinile de la o distanţă de 10 kilometri, din Oneşti. Acoperişul s-a prăbuşit în totalitate în interiorul clădirii, fiind distruse inclusiv mobilierul şcolar şi celelalte obiecte din sălile de clasă. Din păcate, nu prea am mai avut ce să salvăm", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX responsabilul mass-media din cadrul ISU Bacău, Alexandru Balica.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău susţine că elevii şi preşcolarii vor învăţa în vechiul imobil al şcolii din Brătila, după ce acesta va fi reamenajat pe perioada vacanţei intersemestrială.

Ne puteți urmări și pe Google News

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Nimeni nu spune cine a propus „articolul interceptări” din Noul Cod!
  • Gruia Stoica a fost REȚINUT în dosarul Complexului Energetic Oltenia. Omul de afaceri este urmărit PENAL pentru cumpărare de influență
  • Marele absent de la comandamente: Șova a cântărit zăpada pe care a curățat-o CNADNR din zonele unde a fost Cod Roșu și Portocaliu

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Și-a DISTRUS chipul. O tânără din Coreea de Sud voia cu orice preț să aibă fața în formă de INIMĂ | GALERIE FOTO
  • Pentru protecţie şi VINDECARE. Cum s-au aruncat mii de RUŞI în apa ÎNGHEŢATĂ, în „scop” RELIGIOS / GALERIE FOTO
  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...