Judoka Corina Căprioriu (26 de ani) a câştigat ieri medalia de argint la categoria 57 de kilograme. Românca a fost foarte aproape să câştige cea mai râvnită medalie, dar o greşeală tehnică – o piedică din spate – a costat- o aurul.
În ultimul act, Corina a înfruntat-o pe japoneza Kaori Matsumoto, campioană mondială en-titre. În celelalte trei întâlniri precedente, nipona se impusese de două ori iar sportiva româncă învinsese o dată.
Ieri, judoka tricoloră a pierdut incredibil. După expirarea celor cinci minute, sportivele nu au putut fi departajate. Românca a avut mari emoţii în final, atunci când arbitrii au dat o decizie în defavoarea ei, dar au revenit şi astfel s-a intrat în prelungiri.Din păcate, Corina a comis-o după 17 secunde din timpul suplimentar.
Judoka a folosit un procedeu incorect şi a fost descalificată. La final, românca nu ştia ce să facă, să se bucure pentru medalia de argint sau să plângă după aurul irosit din greşeală.
"Sunt foarte bucuroasă. Este totuşi o medalie olimpică. Să nu-l mânii pe Dumnezeu. Dacă nu eşti atent o secundă, totul se poate termina. După ce am obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, mi-am impus să fiu pe podium. Mă gândeam să-mi cânte imnul, dar asta e. Greşeala costă", a spus Corina.

Antrenorul Florin Bercean a pus sare pe rană: "Dacă nu eşti atent, totul se poate pierde într-o zi". Până în finală, judoka româncă a trecut de chinezoiaca Huang Wang, apoi a câştigat prin "neprezentare" meciul Sally Raguib, din Djibouti (n.r. – africanca a fost descalificată, pentru că nu s-a încadrat în limitele categoriei). În "sferturi", a trecut de unguroaica Hedvig Karakas, iar în semifinale a urmat Marti Malloy (SUA).
"Greşeala costă. Dacă nu eşti atent o secundă totul se poate termina. E totuşi o medalie de argint."
CORINA CĂPRIORIU, judoka

Citiţi şi:

  • JO 2012: Corina Căprioriu a pierdut aurul din cauza unei gafe uriaşe. Românca a fost descalificată discutabil în finala cu Matsumoto