Evenimentul Zilei > Actualitate > O mamă povestește de ce s-a externat, chiar dacă are Covid-19. „Au venit valuri de pacienți…”
O mamă povestește de ce s-a externat, chiar dacă are Covid-19. „Au venit valuri de pacienți…”

O mamă povestește de ce s-a externat, chiar dacă are Covid-19. „Au venit valuri de pacienți…”

După ce magistrații de la CCR au declarat neconstituțională măsura autorităților de a ține românii în izolare și carantină, pacienții cu COVID-19 au început să părăsească spitalele. Astfel, aproximativ 30.000 de români depistați cu coronavirus s-au externat, la cerere.

O femeie internată cu copilul de doi ani la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a decis să se externeze după a zecea zi. Iată de ce:

„Pe zi ce trecea foarte multă lume venea şi se interna, au venit valuri de pacienţi, care mulţi dintre ei aveau nevoie de aparate, aveau nevoie de oxigen şi atunci s-a instalat şi panica. Ne şi speriasem la un moment dat.

Nu mă gândeam la mine, mă gândeam la părinţi, mă gândeam la bunici că ei au probleme de sănătate. Noi poate la vârsta noastră rezistăm cumva, avem şi sistemul imunitar mai bun, dar ei au diverse boli asociate şi atunci lucrurile se complică. La ei mă gândeam.

Şi aşa din ianuarie noi nu ne-am mai văzut părinţii din cauza virusului, că am zis să evităm că noi intrăm în contact şi la serviciu şi la cumpărături cu diverse persoane şi am zis să-i apărăm cât putem.


Asta ne mai lipsea! Pacienţii cu COVID-19, externaţi la cerere


În ziua în care a intervenit externarea, practic hotărârea a rămas aceeaşi. În niciun caz nu o să ne vizităm părinţii prea curând. La noi rezultatele au fost pozitive. O să stăm o perioadă izolaţi la domiciliu şi apoi o să iau un concediu de odihnă, tot acasă să stăm, pentru că ne e foarte frică.

Doamna doctor mi-a dat posibilitatea să mai rămân, dar am ales să plec din cauza copilului, pentru că efectiv nu mai reuşeam să-l mai controlez. Era o boxă de doi metri pătraţi şi era foarte greu, foarte greu să ţii un copilaş de doi ani închis într-o boxă. Dar o să stau izolată. În cazul în care o să mai apară simptome o să sun din nou la ambulanţă şi o să mă internez, cu siguranţă”, potrivit digi24.ro.

Sursa: digi24.ro

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: