O anchetă de corupție aruncă în aer Estonia. Premierul și-a anunțat demisia

O anchetă de corupție aruncă în aer Estonia. Premierul și-a anunțat demisia

Premierul Juri Ratas și-a anunțat demisia după ce o anchetă de corupție a aruncat în aer scena politică din Republica Estonia. Patru persoane au fost deja arestate.

O nouă anchetă ce vizează fapte de corupție a dus la demisia premierului Republicii Estonia. Premierul estonian, Juri Ratas, și-a anunțat demisia din funcție. Decizia are legătură cu mai multe acuzații de corupție care au fost aduse Partidului de Centru, din care face parte.

Premierul eston a declarat că dorește să-și asume responsabilitatea politică şi să permită clarificarea acuzaţiilor, transmite dpa. Trebuie spus că acuzațiile nu îl vizează direct pe șeful guvernului, procurorii arătând că este posibil ca acesta să nu fi avut cunoștință de ele.

Juri Ratas conducea un guvern de coaliţie între Partidul de Centru, Partidul Conservator al Poporului, EKRE şi formaţiunea Isamaa (conservatoare).

Ne puteți urmări și pe Google News

Noua anchetă din Estonia vizează fapte de corupție

Autorităţile judiciare din Republica Estonia au declanşat o anchetă care vizează acordarea unui împrumut de stat unei companii imobiliare. Procurorul general Taavi Pern a arătat că acești bani erau destinați implementării unui proiect imobiliar. Deja, autoritățile estone au arestat patru persoane în acest dosar.

Printre cei suspecţi se află secretarul general a Partidului de Centru, un consilier al ministrului finanţelor şi un dezvoltator imobiliar. Omul de afaceri a făcut mai multe donații, în mod regulat, pentru partidul premierului.

Potrivit procurorului general, nu există totuşi motive menite să conducă la ipoteza că Juri Ratas a avut cunoştinţă despre afacere.

O anchetă aruncă în aer Estonia

Ancheta a fost declanşată în urma unui împrumut de aproape 40 milioane de euro acordat de stat unei companii private. Suma a fost acordată în vara trecută de agenţia guvernamentală de creditare Kredex pentru un proiect imobiliar la Tallinn. Anchetatorii sunt de părere că această decizie a fost adoptată în urma unor acorduri neautorizate.

Astfel, potrivit procurorului, decizia de acordare a creditului ar fi avut legătură cu o donaţie substanţială către partid. Taavi Pern a precizat că aceste donații au ajuns în visteria partidului înainte de alegerile din toamna trecută.